Vsebine katedre

Za obdobje:

Formalna podoba zaključnega dela kot strokovnega besedila

V sredo, 7. 6. 2017 ob 12.00, bo v predavalnici 7 organiziran strokovni seminar Formalna podoba zaključnega dela kot strokovnega besedila za vse študente, ki zaključujejo študij na 1. in 2. stopnji bolonjskega študija.

07. junij 2017 | Obvestilo

Aplikacija Sinestezija - igra kjer se prepleta zabava in znanost

Predstavljamo vam aplikacijo Sinestezija, ki jo za diplomsko delo razvija študent družboslovne informatike, Andraž Gruden, pod mentorstvom prof. dr. Andreja Mrvarja.

02. junij 2017 | Obvestilo, Izdelki študentov

12. DiD piknik 2017

Društvo DiD vas vabi na 12. tradicionalni piknik, na katerem se bomo zbrali študenti, profesorji, diplomanti, magistranti ter simpatizerji Družboslovne informatike na FDV-ju ter ob dobri hrani, pijači in družbi skupaj preživeli lepo majsko popoldne, podaljšano v noč.

24. maj 2017 | Obvestilo

Vabilo na konferenco »Prihodnost slovenske države blaginje«

Vabimo vas na konferenco »Prihodnost slovenske države blaginje«, ki bo potekala v sredo, 24. 5. 2017 na Fakulteti za družbene vede.

23. maj 2017 | Obvestilo

Vabilo na delavnico o izbiri izbirnih predmetov za študente DI

V četrtek, 1. junija 2017 med 9.00 in 10.00 bo v predavalnici FDV-15 potekala delavnica o izbiri izbirnih predmetov, ki jo organizira Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo v sodelovanju s študenti družboslovne informatike.

22. maj 2017 | Obvestilo

Praktični primeri uporabe znanja iz družboslovne informatike in sinologije: študije primera Kitajski turisti in igralniški gosti

V sklopu sodelovanja v projektu PKP (»PO KREATIVNI POTI DO PRAKTIČNEGA ZNANJA« s podjetjem CEATM, d.o.o.) bo dne 23.5.2017 izvedeno predavanje z naslovom Praktični primeri uporabe znanja iz družboslovne informatike in sinologije: študije primera Kitajski turisti in igralniški gosti.

17. maj 2017 | Obvestilo

Vabilo na Webinar »Data in Europe«

CESSDA (Consortium of European Socience Data Arvchives) organizira sklop Webinar-jev z naslovom Data in Europe.

17. maj 2017 | Obvestilo

Med najbolj privlačnimi študiji leta 2017/18 omenjena tudi Družboslovna informatika

RTV SLO je objavila članek z rezultati prvega roka razpisa za vpis v dodiplomski študij. Na podlagi primerjalne analize ugotavlja letošnje smernice vpisovanja oziroma kje je število prijav najbolj preseglo število razpisanih mest ter katere študijske smeri s posameznih področij so trenutno najbolj priljubljene in oblegane.

17. maj 2017 | Obvestilo

Razpis: Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike

Ob 40-letnici delovanja društva razpisujemo na tečaj za najboljše raziskovalne dosežke mladih statistikov z naslovom »Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike.«

10. maj 2017 | Obvestilo

Delavnica tekstovne analitike na Fakulteti za računalništvo

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko bo 8. junija potekala delavnico tekstovne analitike za študente in diplomante družboslovnih ved.

10. maj 2017 | Obvestilo