Vsebine katedre

Za obdobje:

Statistično društvo Slovenije: Webinarji EMOS (European Master in Official Statistics)

Med januarjem in junijem 2018 bo Ekonomska fakulteta v sodelovanju z Eurostatom organizirala serijo webinarjev na teme iz uradne statistike, primarno za programe EMOS (European Master in Official Statistics) in institucije uradne statistike po Evropi.

27. december 2017 | Obvestilo

Vabilo na Statistični dan 2018: Moč podatkov

Vabimo vas, da se nam pridružite na našem tradicionalnem statističnem dnevu, ki se bo odvijal v torek, 23. 1. 2018, v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju.

20. december 2017 | Obvestilo

Vabilo na seminar "Študij v tujini"

Vabimo vas, da se nam pridružite na seminarju "Študij v tujini", ki bo potekal v ponedeljek 18. decembra 2017 ob 14. uri v predavalnici 27.

17. december 2017 | Obvestilo

Gostujoča predavateljica dr. Maria Prosperina Vitale (Univerza v Salernu) predavala o analizi socialnih omrežij

Fakulteto za družbene vede sta med 12. in 14. decembrom obiskala izr. prof. dr. Maria Prosperina Vitale in doktorski študent Pierluigi Vitale (Univerza v Salernu, Italija). Prof. Vitale je fakulteto obiskala v okviru programa Erasmus + Teaching Mobility v sodelovanju s Katedro za družboslovno informatiko in metodologijo, Centrom za družboslovno informatiko in Centrom za metodologijo in informatiko.

15. december 2017 | Obvestilo

Projekt ISOLearn

Projekt ISOLearn prepoznan kot primer dobre prakse programa Erasmus+.

15. december 2017 | Obvestilo

Otvoritveni dogodek projekta Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti

Na Fakulteti za družbene vede je v četrtek, 23. 11. 2017, potekal otvoritveni dogodek evropskega projekta Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti (angl. Click-off! Stop cyber violence against women and girls).

01. december 2017 | Obvestilo

Doc. dr. Luka Kronegger gost v oddaji Frekvenca X na Val 202

V četrtek, 23. novembra, je v oddaji Frekvenca X na Val 202, ki se posveča temam moderne znanosti, gostoval član Centra za metodologijo in informatiko doc. dr. Luka Kronegger.

25. november 2017 | Obvestilo

2018 LSE SU Alternative Investments Conference

This conference promises to provide a dynamic forum for education and networking between leading luminaries from the hedge fund and private equity industries and the brightest students, from undergraduates to PhD candidates, who travel from as far afield as China and California to attend the conference. Students will emerge from this unique two-day conference with an understanding of and an excitement about the hedge fund and private equity industries. We hope to offer an exceptional educational and networking experience with the idea that, as the next generation of business leaders, this conference can be a positive force in shaping future careers in this industry.

17. november 2017 | Obvestilo

ADP PRAZNUJE 20 LET!

Arhiv družboslovnih podatkov v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Obletnico bomo proslavili v petek, 8. decembra 2017, od 9.00 do 13:00 ure z dvema osrednjima dogodkoma.

12. november 2017 | Obvestilo

Measurement quality and correction for measurement error

We are happy to announce that the third SERISS training course “Measurement quality and correction for measurement error” will be held on 26-27 February 2018 in Ljubljana, Slovenia. The course will be instructed by: Diana Zavala-Rojas and Wiebke Weber from Research and Expertise Centre for Survey Methodology (RECSM), Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, Spain.

12. november 2017 | Obvestilo