Vsebine katedre

Za obdobje:

12. DiD piknik 2017

Društvo DiD vas vabi na 12. tradicionalni piknik, na katerem se bomo zbrali študenti, profesorji, diplomanti, magistranti ter simpatizerji Družboslovne informatike na FDV-ju ter ob dobri hrani, pijači in družbi skupaj preživeli lepo majsko popoldne, podaljšano v noč.

24. maj 2017 | Obvestilo

Vabilo na konferenco »Prihodnost slovenske države blaginje«

Vabimo vas na konferenco »Prihodnost slovenske države blaginje«, ki bo potekala v sredo, 24. 5. 2017 na Fakulteti za družbene vede.

23. maj 2017 | Obvestilo

Vabilo na delavnico o izbiri izbirnih predmetov za študente DI

V četrtek, 1. junija 2017 med 9.00 in 10.00 bo v predavalnici FDV-15 potekala delavnica o izbiri izbirnih predmetov, ki jo organizira Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo v sodelovanju s študenti družboslovne informatike.

22. maj 2017 | Obvestilo

Praktični primeri uporabe znanja iz družboslovne informatike in sinologije: študije primera Kitajski turisti in igralniški gosti

V sklopu sodelovanja v projektu PKP (»PO KREATIVNI POTI DO PRAKTIČNEGA ZNANJA« s podjetjem CEATM, d.o.o.) bo dne 23.5.2017 izvedeno predavanje z naslovom Praktični primeri uporabe znanja iz družboslovne informatike in sinologije: študije primera Kitajski turisti in igralniški gosti.

17. maj 2017 | Obvestilo

Vabilo na Webinar »Data in Europe«

CESSDA (Consortium of European Socience Data Arvchives) organizira sklop Webinar-jev z naslovom Data in Europe.

17. maj 2017 | Obvestilo

Med najbolj privlačnimi študiji leta 2017/18 omenjena tudi Družboslovna informatika

RTV SLO je objavila članek z rezultati prvega roka razpisa za vpis v dodiplomski študij. Na podlagi primerjalne analize ugotavlja letošnje smernice vpisovanja oziroma kje je število prijav najbolj preseglo število razpisanih mest ter katere študijske smeri s posameznih področij so trenutno najbolj priljubljene in oblegane.

17. maj 2017 | Obvestilo

Razpis: Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike

Ob 40-letnici delovanja društva razpisujemo na tečaj za najboljše raziskovalne dosežke mladih statistikov z naslovom »Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike.«

10. maj 2017 | Obvestilo

Delavnica tekstovne analitike na Fakulteti za računalništvo

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko bo 8. junija potekala delavnico tekstovne analitike za študente in diplomante družboslovnih ved.

10. maj 2017 | Obvestilo

Širitev uporabe spletnih anket

Avtorja in profesorja na programih DI Vasja Vehovar in Katja Lozar Manfreda se v preglednem članku, ki je objavljen v učbeniku s področja metodologije internetnega raziskovanja in je izšel pri ugledni mednarodni založbi Sage, osredotočata na širitev uporabe spletnih anket ter na metodološka vprašanja, ki se pojavljajo v povezavi s tem.

08. maj 2017 | Obvestilo

Sodelovanje med raziskovalci

V reviji Scientometrics (založba Springer) je izšel članek Hajdeje Iglič, Patricka Doreiana, Luke Kroneggerja (profesorja na programih DI) in Anuške Ferligoj z naslovom “With whom do researchers collaborate and why?”

08. maj 2017 | Obvestilo