Vsebine katedre

Za obdobje:

Doktorski študij Statistika - predstavitev teme doktorske disertacije

Vanja Ida Erčulj, študentka interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Statistika bo predstavila temo doktorske disertacije, z naslovom Uporaba analize besedil na spletnih forumih za pridobivanje informacij o psiholoških vidikih zdravljenja.

23. marec 2018 | Obvestilo

Vabili na delavnici Arhiva družboslovnih podatkov

V mesecu aprilu se bosta odvili dve delavnici na temo podatkov, Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki ter Train the Trainer.

19. marec 2018 | Obvestilo

Slavnostna podelitev diplom

Pretekli teden so na fakulteti na štirih slavnostnih prireditvah podelili diplome diplomantom in diplomantkam magistrskega in dodiplomskega študija.

23. februar 2018 | Obvestilo

Slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2017

Društvo doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere že 9. leto zapored organizira slavnostno podelitev nagrade Mentor leta 2017.

23. februar 2018 | Obvestilo

Inofrmativni dnevi na Fakulteti za družbene vede 2018

Prejšnji teden, v petek 9.2. in soboto 10.2.2018 so na Fakulteti za družbene vede potekali informativni dnevi. Na informativnih dnevih je bil predstavljen tudi nov študijski program Družboslovne informatike.

19. februar 2018 | Obvestilo

Družboslovna informatika: Študij za poklice prihodnosti

Najpomembnejša značilnost t.i. poklicev prihodnosti je potreba po širokem povezovanju znanj in spretnosti iz različnih področju npr. znanja iz področja informatike, računalništva, statistike, metodologije in družboslovja.

31. januar 2018 | Obvestilo

Proti kulturi laži, proti lažnim novicam

Na Fakulteti za družbene vede je v četrtek, 18. januarja 2018, potekal dogodek, posvečen obveščanju o lažnih novicah. Del dogodka so predstavljali tudi Družboslovni informatiki.

20. januar 2018 | Obvestilo

Še ne veš kam na informativni dan? Pridi pogledat nov program študija Družboslovna informatika!

V študijskem letu 2018/209 začel izvajati nov triletni program, ki ponuja v okviru dveh smeri: Digitalne tehnologije in družba ter Uporabna družboslovna informatika.

20. januar 2018 | Obvestilo

Webinar: Love Data Management

Let European data experts take you on a tour around the research data lifecycle to learn about best practices in data management to make research data findable, understandable, sustainably accessible and reusable.

19. januar 2018 | Obvestilo

Srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij NetSlo ‘18

Na Fakulteti za družbene vede se bo v četrtek, 25. januarja 2018 (s pričetkom ob 13. uri v predavalnici 21) odvilo že četrto srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij NetSlo ’18 na katerem bodo prisotni tudi profesorji in študenti Družboslovne informatike.

17. januar 2018 | Obvestilo