Vsebine katedre

Za obdobje:

EU v luči statističnih podatkov

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo je v okviru dogodkov Tedna Evrope na FDV gostila predavatelje iz Statističnega urada RS.

09. maj 2018 | Obvestilo

EU v luči uradnih statističnih podatkov (vabilo)

V ponedeljek, 7.5.2018, na Fakulteti za družbene vede (FDV) gostimo predavatelje iz Statističnega urada Republike Slovenije (SURS).

03. maj 2018 | Obvestilo

Webinars: Zbiranje podatke se spreminja. Ali ste pripravljeni na to?

Spletno zbiranje podatkov se spreminja. Na treh spletnih seminarjih (webinarjih) lahko slišite kako bo to vplivalo na Big Data, AI, Chatbots, e-ethnogrpahy in socialne medije.

03. maj 2018 | Obvestilo

Vabljena predavanja prof. dr. Michaela Bošnjaka (ZPID, Univerza v Trieru)

Med 25. in 26. aprilom so Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo ter Center za družboslovno informatiko gostili prof. dr. Michaela Bošnjaka, direktorja inštituta ZPID - Leibniz Institute for Psychology Information in profesorja na Univerzi v Trieru.

03. maj 2018 | Obvestilo

Cesseda spletni seminar: Data in Europe: Migration

Konzorcij CESSDA organizira spletni seminar (webinar) na temo podatkov o migracijah v Evropi.

23. april 2018 | Obvestilo

Vabilo na predavanje dr. Yoshiakija Ichikawe

Predavatelj prof. dr. Yoshiaki Ichikawa bo v sredo, 25. aprila 2018 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani vodil predavanje z naslovom Scale-up of StartUp Businesses Based on Ecosystem Platform with Rule-making Strategies.

18. april 2018 | Obvestilo

Vpis na magistrski študij Družboslovne informatike

Te zanimajo znanja s področja internetnih tehnologij, podatkovne analitike, informatike in projektnega vodenja? Potem se odloči za vpis na magistrski študij Družboslovne informatike!

16. april 2018 | Obvestilo

Revija Interest Groups & Advocacy objavila nov znanstveni članek, katerega soavtorji tudi dr. prof. Mitja Hafner-Fink

Revija Interest Groups & Advocacy je objavila članek The impact of the EU accession process and EU funding on the professionalization of national interest groups: the Slovenian case soavtorjev Williama Maloneya, Mitje Hafnerja-Finka in Danice Fink-Hafner.

10. april 2018 | Obvestilo

Doktorski študij Statistika - predstavitev teme doktorske disertacije

Vanja Ida Erčulj, študentka interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Statistika bo predstavila temo doktorske disertacije, z naslovom Uporaba analize besedil na spletnih forumih za pridobivanje informacij o psiholoških vidikih zdravljenja.

23. marec 2018 | Obvestilo

Vabili na delavnici Arhiva družboslovnih podatkov

V mesecu aprilu se bosta odvili dve delavnici na temo podatkov, Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki ter Train the Trainer.

19. marec 2018 | Obvestilo