Vsebine katedre

Za obdobje:

Samo še 3 dni za prijavo na konferenco Od ideje do trga

Udeležite se brezplačnega praktičnega izobraževanja, na katerem bodo svoje znanje in izkušnje podali vrhunski strokovnjaki, predstavile se bodo UL tehnologije s področja programske opreme, sklepala se bodo nova partnerstva.

23. oktober 2019 | Obvestilo

Razpis za dve študentski nagradi v vrednosti 1500 USD za predstavitev na konferenci ICES-VI v New Orleansu

Šesta konferenca o statistiki podjetij (Sixth International Conference on Establishment Statistics) razpisuje dve študentski nagradi: eno za obravnavo neodgovora in eno za analizo/vizualizacijo ekonomskih statističnih podatkov.

23. oktober 2019 | Obvestilo

Oktobrska "Kava za bruce" v sodelovanju z društvom DID

Po današnjih predavanjih so bili bruci Družboslovne informatike povabljeni na tradicionalno Kavo za bruce - lahkotno druženje ob kavi, ki ga vsako leto oktobra organizira društvo DID.

08. oktober 2019 | Obvestilo

Nova generacija brucev in bruck Družboslovne informatike!

Vsem študentom Družboslovne informatike želimo uspešen začetek novega študijskega leta!

03. oktober 2019 | Obvestilo

Utrinki z dogodka Razvojni trendi družboslovne informatike: Zagon Alumnija DI

Pretekli teden je na Fakulteti za družbene vede potekalo prvo vseobsegajoče srečanje družboslovnih informatikov in informatičark: Alumnij DI. Foto utrinke najdete v galeriji!

02. oktober 2019 | Obvestilo

Pripravljalni dnevi za bruce na FDV 2019

V tednu pred uradnim začetkom študija bruce vabimo na PREP FDV - Pripravljalne dneve FDV, ki bodo potekali od torka, 24. 9. 2019, do četrtka, 26. 9. 2019.

18. september 2019 | Obvestilo

Predstavitev govorcev na dogodku Razvojni trendi družboslovne informatike: Zagon Alumnija FDV DI

Gostujoči govorci in teme njihovih predavanj na združevalnem dogodku družboslovnih informatikov, ki se bo odvil v četrtek, 26. septembra 2019 ob 17. uri v Veliki dvorani FDV. Prijave odprte še do 22. septembra!

17. september 2019 | Obvestilo

Dan spletnega anketiranja 2019

Na Fakulteti za družbene vede bo v organizaciji Centra za družboslovno informatiko v sredo, 25. 9. 2019, s pričetkom ob 9. uri potekalo že osmo strokovno srečanje Dan spletnega anketiranja. Osnovni cilj strokovnega srečanja je posredovati znanje in izkušnje vsem, ki se srečujejo s spletnim zajemom podatkov. Posebej je namenjeno tudi uporabnikom orodja 1KA.

12. september 2019 | Obvestilo

Pripravljalni tečaj na izpit IELTS Target Band 7-9 (20 ur)

Na Fakulteti za družbene vede bo med 23. in 27. 9. 2019 potekal pripravljalni 20-urni tečaj na izpit IELTS Target Band 7-9. Pripravljalni tečaj je namenjen pripravam na izpit iz angleškega jezika IELTS (pisni in ustni del). Udeleženci bodo usvojili znanje, potrebno za dosego ocene 7, 8 in 9.

11. september 2019 | Obvestilo

Posvet o kombiniranih anketah 2019

Posvet o kombiniranih anketah, na katerem sodelavci CDI, Statističnega urada Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje izmenjujejo izkušnje s področja spletnih in kombiniranih anket. Posvet bo tokrat potekal kot seminar z naslovom »Transition to online surveys: Opportunities and challenges«. Izvedel ga bo vodilni raziskovalec spletnih anket, prof. Mick Couper (University of Michigan, ZDA).

10. september 2019 | Obvestilo