Vsebine katedre

Za obdobje:

Dominik Bašelj – magister družboslovne informatike in konceptni snovalec igre »Junaki Slovenije«

Intervju z Dominikom Bašljem - magistrom družboslovne informatike in konceptnim snovalcem igre "Junaki Slovenije".

12. februar 2019 | Obvestilo

Gostujoče predavanje prof. dr. Micka Couperja z Univerze v Michiganu

Center za družboslovno informatiko je med 28. in 30. januarjem 2019 gostil prof. dr. Micka Couperja z Univerze v Michiganu, kjer je predstavil svoje aktualne raziskave s področja mobilnih aplikacij in glasovnega zajema podatkov.

11. februar 2019 | Obvestilo

Sociolog v dialogu – dr. Niko Toš in dr. Maca Jogan

V sredo, 13. februarja 2019, ob 17. uri bo v Trubarjevi hiši literature potekal pogovor o izbranem delu "Sociolog v dialogu".

11. februar 2019 | Obvestilo

Strokovna ekskurzija programa Družboslovne informatike

Po dolgem času se ponovno pripravlja strokovna ekskurzija v organizaciji društva DiD s pomočjo Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo.

10. februar 2019 | Obvestilo

Dan varne rabe interneta

ob dnevu varne rabe interneta točka Safe.si pripravlja zanimive aktivnosti. Na temo varne rabe interneta pa je bil objavljen tudi prispevek Marka Puschnerja.

05. februar 2019 | Obvestilo

Družboslovna informatika na 11. Informativi

Program Družboslovne informatike se je v petek 25. in v soboto 26. januarja predstavil na že 11. Informativi - sejmu izobraževanja in poklicev na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

30. januar 2019 | Obvestilo

Te zanima študij prihodnosti? Izberi Družboslovno informatiko!

Predstavljamo vam nov triletni študijski program Družboslovna informatika, ki interdisciplinarno povezuje znanja informacijsko-komunikacijske tehnologije, družboslovja ter interneta.

27. januar 2019 | Obvestilo

Nov znanstveni članek “Meta-Analyses in Survey Methodology: A Systematic Review”

Gregor Čehovin, prof. Katja Lozar Manfreda (Center za družboslovno informatiko) in prof. Michael Bosnjak (ZPID - Leibniz Institute for Psychology Information, University of Trier) so sodelovali pri pripravi znanstvenega članka z naslovom “Meta-Analyses in Survey Methodology: A Systematic Review”, ki je trenutno v tisku v reviji Public Opinion Quarterly in na voljo v obliki dostopa »advance access«.

24. januar 2019 | Obvestilo

Vabilo na predavanje Micka Couperja

V dneh med 28. in 30. januarjem 2019 bomo na Centru za družboslovno informatiko gostili profesorja dr. Micka Couperja z Univerze v Michiganu. V ponedeljek, 28. januarja 2019 od 13.00 do 15.00 vas vabimo na njegovo predavanje, kjer bo predstavil svoje aktualne raziskave (mobilne aplikacije in glasovni zajem podatkov). Preostanek srečanja bo namenjen diskusiji in vašim vprašanjem.

24. januar 2019 | Obvestilo