Vsebine katedre

Za obdobje:

Intervju v Delu s prof. dr. Vasjo Vehovarjem in doc. dr. Katjo Lozar Manfreda, profesorjema na programih družboslovne informatike

V dnevniku Delu je 7.1.2016 objavljen intervju s prof. dr. Vasjo Vehovarjem in doc. dr. Katjo Lozar Manfreda, ki je nastal ob izidu knjige Web Survey Methodology. Vabljeni k branju. Link: http://www.delo.si/arhiv/milijoni-anketnih-raziskav-na-svetovnem-spletu.html

11. januar 2016 | Obvestilo, Objave, Predavatelji

Odprti termin za znanost

Seminar FDV, ki ga bo s predavanjam z naslovom Kdo je s kom kaj na FDV otvoril doc. dr. Luka Kronegger. Na predavanju bo predstavljen zemljevid FDVjevske znanosti pripravljen na podlagi analize bibliografskih podatkov zaposlenih na fakulteti. V Četrtek 14. januarja 2016 med 11. in 11.45 v predavalnici 10

05. januar 2016 | Obvestilo, Predavatelji

Snovalci bloga Udomačena statistika, med katerimi so tudi doktorski študenti FDV, dobitniki Priznanja za Odličnost statističnega poročanja v medijih

Snovalci bloga Udomačena statistika so dobitniki letošnjega priznanja Statističnega društva za Odličnost statističnega poročanja v medijih. Med snovalci so tudi doktorski študenti programa Statistika, družboslovni modul: Ana Slavec, Anže Sendelbach, Marija Paladin in Katarina Košmrlj. Nagrajencem čestitamo.

08. december 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Izdelki študentov, Predavatelji

Dr. Katja Lozar Manfreda se je udeležila konference Mixed-mode surveys

Dr. Katja Lozar Manfreda se je s prispevkom udeležila konference na temo kombiniranja načinov anketiranja, ki je potekala 6. in 7. novembra v Koelnu v Nemčiji, v organizaciji instituta Gesis.

26. november 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Predavatelji

Izšla je knjiga Web Survey Methodology

Pri založbi Sage je izšla knjiga Web Survey Methodology, avtorjev Mario Callegaro (Google London), Katja Lozar Manfreda ter Vasja Vehovar (Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo FDV).

15. september 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Predavatelji

Predstavitev knjige dr. Mojce Vizjak Pavšič - Metode raziskovanja v družbenih vedah

Na Fakulteti za družbene veje je 10.6.2015 potekala predstavitev knjige Metode raziskovanja v družbenih vedah, avtorice dr. Mojce Vizjak Pavšič.

18. junij 2015 | Obvestilo, Galerija, Predavatelji

24ur: V Sloveniji 29 odstotkov mladih že delilo svojo razgaljeno fotografijo

V časih, ko zvezdniki svojo slavo dosegajo z objavljanjem svojih seksi fotografij na družbenih omrežjih, naličena sedemletnica pred spletno kamero pravzaprav ne preseneča, opozarja Ajda Petek iz Centra za varnejši internet. "Je proizvod oziroma žrtev okolja, v katerem odrašča."

19. marec 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Predavatelji

Brezplačne delavnice za dijake

Na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo organiziramo tri tipe brezplačnih delavnic po srednjih šolah vseh slovenskih regij.

09. februar 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Predavatelji

Raziskovalci CDI sodelovali na delavnici o metodologiji spletnega anketiranja

Prejšnji teden se je sedem raziskovalcev Centra za družboslovno informatiko (CDI) udeležilo 7. mednarodne delavnice o metodologiji spletnega anketiranja, ki je potekala v Bolzanu na Južnem Tirolskem (Italija). Dogodek je organizirala Fakulteta za ekonomijo in mangement na Free University of Bozen – Bolzano ob podpori spletnega panela Gesis, udeležilo pa se ga je okoli 60 uglednih strokovnjakov iz različnih evropskih držav in ZDA.

11. december 2014 | Vtisi iz tujine, Aktualno, Predavatelji

Ponatis kitajskega prevoda monografije o programu Pajek

Vsi natisnjeni izvodi kitajskega prevoda monografije Exploratory Social Network Analysis with Pajek - 蜘蛛:社会网络分析技术) (soavtor red. prof. dr. Andrej Mrvar) so bil razprodani v manj kot enem letu.

02. junij 2014 | Obvestilo, Predavatelji