Vsebine katedre

Za obdobje:

Simulacija predstavitve posterjev pri predmetu Strokovna angleščina

Ena izmed najbolj pomembnih komponent dobrega raziskovanja je uspešna predstavitev rezultatov. Študenti 2. letnika dodiplomskega študija so se tako letos pri predmetu Strokovna angleščina preizkusili v predstavitvi posterjev na simulirani akademski konferenci.

26. maj 2020 | Obvestilo, Izdelki študentov

Vpliv samoizolacije na širjenje COVID-19: kako sploščiti krivuljo?

Študent družboslovne informatike Leon Škrilec je z namenom širjenja ozaveščenosti o tem, kako pomembna je samoizolacija pri omejevanju širjenja nevarnih virusov, razvil simulacijo, ki prikazuje, kako delež izoliranih ljudi vpliva na hitrost širjenja virusa, število okuženih in število prebolelih.

28. marec 2020 | Obvestilo, Izdelki študentov

Infografike študentov magistrskega programa Družboslovna informatika

V novembru 2017 je Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo gostila doc. dr. Cláudio Vasconcelos Silvestre z Lisbon Polytechnic Institute, ki je predavala na temo učinkovitega komuniciranja s podatki

19. januar 2018 | Izdelki študentov

Aplikacija Sinestezija - igra kjer se prepleta zabava in znanost

Predstavljamo vam aplikacijo Sinestezija, ki jo za diplomsko delo razvija študent družboslovne informatike, Andraž Gruden, pod mentorstvom prof. dr. Andreja Mrvarja.

02. junij 2017 | Obvestilo, Izdelki študentov

Projekti študentov s področja geoinformatike

Študenti magistrskega študija Družboslovne informatike so v študijskem letu 2015/16 pri predmetu Nove tehnologije v družboslovnem raziskovanju delali zanimive projektne naloge s področja geoinformatike, pod vodstvom gostujoče profesorice dr. Sabine Hennig iz Univerze v Salzburgu.

04. februar 2016 | Izdelki študentov

Zmagovalka Prvenstva UL v šahu študentka družboslovne informatike

Pri organizaciji letošnjega tekmovanja so znova sodelovale Slovenska univerzitetna športna zveza, Športna zveza Univerze v Ljubljani in Šahovska zveza Slovenije. Tekmovanje je štelo za državno univerzitetno prvenstvo ter prvenstvo Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2015/16.

09. december 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Izdelki študentov

Snovalci bloga Udomačena statistika, med katerimi so tudi doktorski študenti FDV, dobitniki Priznanja za Odličnost statističnega poročanja v medijih

Snovalci bloga Udomačena statistika so dobitniki letošnjega priznanja Statističnega društva za Odličnost statističnega poročanja v medijih. Med snovalci so tudi doktorski študenti programa Statistika, družboslovni modul: Ana Slavec, Anže Sendelbach, Marija Paladin in Katarina Košmrlj. Nagrajencem čestitamo.

08. december 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Izdelki študentov, Predavatelji

Uspeh na KICKSTARTERju

Po tridesetih dneh kampanje na co-founding platformi KICKSTARTER je študent tretjega letnika Družboslovne informatike Tim Berce, kot so-avtor namizne igrice TRACKER, z bratom Žigo in ob pomoči drugih dveh bratov, uspešno zaključil in pridobil finančna sredstva v višini 12.404 US$.

08. maj 2014 | Izdelki študentov

Uspeh na KICKSTARTERju

Po tridesetih dneh kampanje na co-founding platformi KICKSTARTER je študent tretjega letnika Družboslovne informatike Tim Berce, kot so-avtor namizne igrice TRACKER, z bratom Žigo in ob pomoči drugih dveh bratov, uspešno zaključil in pridobil finančna sredstva v višini 12.404 US$.

08. maj 2014 | Obvestilo, Aktualno, Izdelki študentov

Prva slovenska namizna igra na Kickstarterju

Študent družboslovne informatike Tim BERCE je startal s pomočjo bratov svojo igirico na kistarterju.

03. april 2014 | Obvestilo, Aktualno, Izdelki študentov