Vsebine katedre

Za obdobje:

Z naravo proti zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami

Še vedno je smiselno biti pozoren na čas, ki ga otroci in najstniki preživijo na napravah z zasloni - vendar pa številni strokovnjaki ugotavljajo, da je bolj kot količina časa, ki ga mladostniki preživijo na digitalnih napravah, pomembno, kaj na njih počnejo.

13. julij 2020 | Obvestilo

Blub Blub Inc. išče produktnega analitika

Podjetje, ki z mobilno aplikacijo pomaga predšolskim otrokom po svetu (spre)govoriti, je bilo ustanovljeno pred tremi leti s strani enega naših bivših študentov. Danes so že ekipa tridesetih, ki trenutno išče eno osebo za produktno analitiko.

29. junij 2020 | Obvestilo, Možnosti za delo in študij

Okrogla miza Blockchain: Radikalizirati družbeno domišljijo

V okviru konferenčne serije MoneyLab pripravljajo dogodek, ki se bo posvetil potem, ki jih v razvoju tehnologije blockchain nismo - pa bi jih morda lahko - izbrali. Spletni prenos (z možnostjo zastavljanja vprašanj) bo v ponedeljek, 22. junija, ob 17. uri.

19. junij 2020 | Obvestilo

Prva ECPR Virtualna metodološka šola

Od 27. julija do 14. avgusta 2020 bo potekala prva ECPR Virtualna metodološka šola.

10. junij 2020 | Obvestilo

HealthDay.si MeetUp 2020

Srečanje je odlična kadrovska in raziskovalna priložnost za študente in raziskovalce, da se srečajo s podjetji Better, Genialis, Parsek, GenePlanet, Acies Bio, Lek Sandoz, Microbium in drugimi iz skupnosti Healthday.si.​

09. junij 2020 | Obvestilo

Vpis na magistrski študij družboslovne informatike 2020/21

V prihodnjem študijskem letu 2020/2021 se bo zadnjič mogoče vpisati v enoletni magistrski program Družboslovne informatike. S tem vam bo omogočeno dokončanje obeh stopenj študija družboslovne informatike, kot je bilo zastavljeno ob vašem vpisu v prvi letnik dodiplomskega programa.

03. junij 2020 | Obvestilo

Simulacija predstavitve posterjev pri predmetu Strokovna angleščina

Ena izmed najbolj pomembnih komponent dobrega raziskovanja je uspešna predstavitev rezultatov. Študenti 2. letnika dodiplomskega študija so se tako letos pri predmetu Strokovna angleščina preizkusili v predstavitvi posterjev na simulirani akademski konferenci.

26. maj 2020 | Obvestilo, Izdelki študentov

Intervju: Jure Čuhalev

Soustanovitelj storitve prevoz.org, aktivist za odprto kodo, organizator konferenc.

08. maj 2020 | Obvestilo, Zaposlitev

Informativni dan za magistrski študij 2020: Družboslovna informatika

Vabimo vas na informativni dan za magistrski študij, ki bo v sredo, 13. maja 2020, ob 16. uri. Predstavitve vseh študijskih programov bodo potekale v obliki video konferenc.

04. maj 2020 | Obvestilo

Video z online srečanja mlade statistične sekcije

"Združiti je treba moč institucij in znanstvene skupnosti v boju proti covidu-19."

04. maj 2020 | Obvestilo