Vsebine katedre

Za obdobje:

Inofrmativni dnevi na Fakulteti za družbene vede 2018

Prejšnji teden, v petek 9.2. in soboto 10.2.2018 so na Fakulteti za družbene vede potekali informativni dnevi. Na informativnih dnevih je bil predstavljen tudi nov študijski program Družboslovne informatike.

19. februar 2018 | Obvestilo

PhD position on the field of data analytics or social network analysis in Estonia

Institute of Computer Science at the University of Tartu is looking for a phd student in following research themes:Social Network (or Media) Analysis Data Analytics.

31. januar 2018 | Možnosti za delo in študij

Družboslovna informatika: Študij za poklice prihodnosti

Najpomembnejša značilnost t.i. poklicev prihodnosti je potreba po širokem povezovanju znanj in spretnosti iz različnih področju npr. znanja iz področja informatike, računalništva, statistike, metodologije in družboslovja.

31. januar 2018 | Obvestilo

Proti kulturi laži, proti lažnim novicam

Na Fakulteti za družbene vede je v četrtek, 18. januarja 2018, potekal dogodek, posvečen obveščanju o lažnih novicah. Del dogodka so predstavljali tudi Družboslovni informatiki.

20. januar 2018 | Obvestilo

Prosto delovno mesto na KIMDPŠ - Projektni sodelavec

Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa išče projektnega sodelavca za delo s podatkovnimi bazami ter izkušnjami iz statistike ter informatike.

20. januar 2018 | Možnosti za delo in študij

Še ne veš kam na informativni dan? Pridi pogledat nov program študija Družboslovna informatika!

V študijskem letu 2018/209 začel izvajati nov triletni program, ki ponuja v okviru dveh smeri: Digitalne tehnologije in družba ter Uporabna družboslovna informatika.

20. januar 2018 | Obvestilo

Infografike študentov magistrskega programa Družboslovna informatika

V novembru 2017 je Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo gostila doc. dr. Cláudio Vasconcelos Silvestre z Lisbon Polytechnic Institute, ki je predavala na temo učinkovitega komuniciranja s podatki

19. januar 2018 | Izdelki študentov

Webinar: Love Data Management

Let European data experts take you on a tour around the research data lifecycle to learn about best practices in data management to make research data findable, understandable, sustainably accessible and reusable.

19. januar 2018 | Obvestilo

2 tenured senior researcher positions at INED

INED will be recruiting two senior researchers in 2018.

19. januar 2018 | Možnosti za delo in študij

Srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij NetSlo ‘18

Na Fakulteti za družbene vede se bo v četrtek, 25. januarja 2018 (s pričetkom ob 13. uri v predavalnici 21) odvilo že četrto srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij NetSlo ’18 na katerem bodo prisotni tudi profesorji in študenti Družboslovne informatike.

17. januar 2018 | Obvestilo