Vsebine katedre

Prikaži vsebine za kategorijo:

Prikaži vse
Aktualno
Ekskurzije
Mnenja
Obvestilo

Za obdobje:

Informacije o študiju Politologija - Študije politike in države v srbskem jeziku

Želiš da studiraš političke nauke u Sloveniji? Izaberi Fakultet društvenih nauka program Politika i država.

21. februar 2019 | Obvestilo, Aktualno

Mnenja študentov: Tim Nemeček o vsebini in pridobljenih znanjih na programu ŠPID in poklicu

Program bi priporočil vsakemu, ki ga zanimajo aktualni politični dogodki, družbene dileme današnjega časa in zgodovina nastajanja politike družbe. Študent na tem programu pridobi ogromno znanja o državi, nastanku držav, državljanstvu, globalizaciji, političnih institucijah

11. februar 2019 | Mnenja

Mnenja študentov: Natali P. Nardin - Dobrodošli vsi, ki bi radi razumeli delovanje družbe in bili kritični

Program Študije politike in države je primeren za vse tiste, ki jih zanima delovanje družbe, družbena problematika ter procesi, ki se odvijajo okrog nas. Dobrodošli torej vsi, ki bi radi bolje razumeli dinamiko trenutnega prostora in časa ter znali biti pri tem kritični (Natali P. Nardin, 2 letnik programa Študije politike in države).

11. februar 2019 | Mnenja

Želiš študirati politologijo? Pridruži se nam na informativnih dnevih 15. in 16. februarja

Te zanima zgodovina, sociologija in politika? Želiš razumeti ozadja politik, sodobnih dilem in rešitev? Potem pridi na informativni dan in vpiši temeljni študijski program Politologija – Študije politike in države

11. februar 2019 | Obvestilo, Aktualno

Mnenja študentov: Rok Kogej - politolog

Rok Kogej - analitski politolog, prevajalec, nekdanji koordinator Delavsko-punkerske univerze, nekdanji direktor in odgovorni urednik založbe Sophia in Inštituta za delavske študije – o vpisu na program Študije politike in države

10. februar 2019 | Mnenja

Še eno v seriji gostujočih predavanj na programu Študije politike države

Še eno v seriji gostujočih predavanj na programu Študije politike države! Tokrat je na povabilo prof. Igor Lukšič, ki je vzpostavil sodelovanje z Univerzo Sichuan iz Chengduja, predaval dr. Hang Yuan o Kitajskem političnem sistemu.

10. februar 2019 | Obvestilo

Gostujoče predavanje prof. Craigha Petersena za študente programa Študije politike in države

Študij Politologija – študije politike in države v svoj program redno vključuje gostujoče profesorje. Tokrat je pri predmetu Primerjalne politike predaval prof. Craigh Petersen z Utah State University na tematiko Političnega sistema ZDA.

10. februar 2019 | Obvestilo

Erasmus študentje in prof. Jernej Pikalo

Minister za izobraževanje šolstvo in šport in predavatelj na programu Študije politike in države, prof. dr. Jernej Pikalo predava predmet Politike globalizacije kjer se v razpravah srečujejo študentje programa ŠPID in študenti, ki so na izmenjavi Erasmus+.

10. februar 2019 | Obvestilo

Ekskurzije študentov študija Politologija - Študije politike in države

V okviru programa Študije politike in države deluje tudi študentsko politološko društvo Polituss, ki vsako leto pripravlja ekskurzije za študente. Lani so bili študenti v Beogradu. Nove ekskurzije prihajajo!

10. februar 2019 | Obvestilo, Ekskurzije, Aktualno

Predstavitev knjige Democracy and Truth v polnem sijaju!

Rektorica Univerze v Rijeki prof. Snježana Prijić-Samaržija je na Univerzi v Ljubljani predstavila knjigo Democracy and Truth. Dogodek, ki ga je organiziral prof. Igor Lukšič.

05. februar 2019 | Obvestilo