Jesen 2017 - dogodki v (so)organizaciji Katedre za obramboslovje


Od oktobra do decembra 2017 je bilo na Katedri za obramboslovje pestro. V oktobru smo se vključili v obeleževanje 20-letnice sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah ter v tem okviru vodili panel Družboslovni pogledi na mirovne operacije na medresorski konferenci na Brdu pri Kranju, odprli na fakulteti razstavo o mirovnih operacijah in organizirali predstavitev zbornika »20 let v službi miru: 20 let sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in na misijah«, ki sta ga ob jubileju izdala Ministrstvo za obrambo in Združenje slovenskih mirovnikov.

23. oktobra sta FDV in katedra za obramboslovje aktivno sodelovali pri organizaciji in izvedbi 2. dneva nacionalne varnosti (DNV 2017), katerega osrednji del je tvorila okrogla miza z naslovom Grožnje nacionalni varnosti in odziv države, na kateri so sodelovali strokovnjaki ključnih institucij, ki se bodisi ukvarjajo s proučevanjem groženj varnosti bodisi so na položajih, na katerih se z grožnjami in ukrepi zoper njih aktivno ukvarjajo. Na DNV so se zvrstile še številna predavanja in delavnice ter predstavitev z obrambo in varnostjo povezanih poklicev in institucij. Več o DNV 2017 najdete na spletni strani Varen svet - http://www.varensvet.si/v-ljubljani-potekal-2-dan-nacionalne-varnosti-24-oktober-2017/

V Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani je 1. decembra 2017 katedra pripravila slovesnost ob izidu knjige »Izzivi vojne in miru«, ki jo je avtor zasl. prof. dr. Anton Bebler objavil ob visokem osebnem jubileju, svoji 80-letnici.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 14. februar 2018 | v kategoriji: Obvestilo