Skoči do osrednje vsebine

In memoriam dr. Darko Lubi


Po dolgi in hudi bolezni se je poslovil cenjeni kolega dr. Darko Lubi, dolgoletni sodelavec na Katedri za obramboslovje in na Obramboslovnem raziskovalnem centru.

Darko Lubi je diplomiral z odliko na študiju obramboslovja nekdanje FSPN, sedaj FDV. Kot eden najboljših študentov svoje generacije se je zaposlil na Katedri za obramboslovje kot  asistent stažist. Magistriral je leta 1989, doktoriral pa leta 1998 na FDV s temo Jedrsko (oborožitveno) širjenje po hladni vojni. Na FDV je deloval kot pedagoški delavec (asistent in docent) ter raziskovalec vse do leta 2000,  ko se je zaposlil na Ministrstvu za obrambo kot vodja kabineta takratnega obrambnega ministra dr. Antona Grizolda. Na Ministrstvu za obrambo in v Vladi RS je bil zaposlen na različnih delovnih mestih, med drugim je bil v vladi Boruta Pahorja svetovalec predsednika vlade za nacionalno varnost. Ves čas je aktivno sodeloval s Katedro za obramboslovje kot zunanji sodelavec za področje vodenja in poveljevanja ter področje prepovedi širjenja jedrskega orožja, velikokrat pa nam je pomagal tudi s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami.

Ohranili ga bomo v najlepšem spominu, tako zaradi njegove vestnosti, poglobljenosti, skrbi za lep slovenski jezik na področju obramboslovja, poštenosti pri delu kot zaradi njegovega izjemnega tovarištva in smisla za humor.

Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Sodelavci in sodelavke Katedre za obramboslovje in Obramboslovnega raziskovalnega centra

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. avgust 2023 | v kategoriji: Obvestilo