Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Sodelovanje študentov FDV v skupnih projektih z mednarodno vojaško enoto

Fakulteta za družbene vede, Univerze v Ljubljani, skupaj z univerzama iz Budimpešte in Trsta, aktivno sodeluje z »Multinational Land Force (MLF)«, ki ima svoj sedež v Vidmu v Italiji. Univerze imajo z MLF podpisan sporazum o sodelovanju, ki omogoča široko paleto aktivnega sodelovanja. V letu 2023 je le to bistveno preseglo dejavnosti v preteklih letih, ko so bile aktivnosti predvsem zaradi epidemioloških omejitev dokaj okrnjene

09. november 2023 | Obvestilo

In memoriam dr. Darko Lubi

Po dolgi in hudi bolezni se je poslovil cenjeni kolega dr. Darko Lubi, dolgoletni sodelavec na Katedri za obramboslovje in na Obramboslovnem raziskovalnem centru.

22. avgust 2023 | Obvestilo

SPREMENJENI VPISNI POGOJI

Univerza v Ljubljani uvaja dveletno prehodno obdobje za uveljavitev spremenjenih vpisnih pogojev.

21. marec 2023 | Obvestilo

Pripravništvo v zvezi NATO

Zveza NATO je objavila poziv za opravljanje pripravništva.

20. marec 2023 | Obvestilo

STROKOVNA EKSKURZIJA

Študenti so pri predmetu Krizni menedžment in sodobna varnost obiskali prizorišče nesreče v tovarni Melamin v Kočevju.

20. marec 2023 | Obvestilo

ZNANSTVENO RAZISKOVALNO DELO

Pri priznani mednarodni založbi Palgrave je izšla znanstvena monografija "Military Families' Health and Well-Being: A Socioecological Model of Risks", ki je plod večletnega dela raziskovalne skupine pod vodstvom izr. prof. dr. Janja Vuga Beršnak.

07. marec 2023 | Obvestilo

Posvet o zadrževanju kadra v Slovenski vojski

Na posvetu, ki ga je moderiral dekan Fakultete za družbene vede in predsednik Evro-atlantskega sveta Slovenije dr. Iztok Prezelj, so sodelovali državni sekretar na Ministrstvu za obrambo dr. Damir Črnčec, predsednik Odbora za obrambo Državnega zbora dr. Martin Premk, predstojnica Katedre za obramboslovje na Fakulteti za družbene vede dr. Jelena Juvan, generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve Boštjan Pavlin in namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir Franc Koračin.

21. februar 2023 | Obvestilo

Vabilo na informativni dan 2023

V petek 17.2 in v soboto 18.2. vas vabimo na informativni dan, na katerem vam bomo predstavili študij Obramboslovja na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.

13. februar 2023 | Obvestilo

Poslovil se je general Lado Kocijan

Z žalostjo sporočamo, da se je poslovil general Lado Kocijan (1925 - 2022), nekdanji predstojnik Katedre za obramboslovje in izredni profesor na nekdanji Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo (FSPN).

03. januar 2023 | Obvestilo