Vabljeni na informativni dan!


Katedra za mednarodne odnose vabi vse dijakinje in dijake, ki želijo študirati in svojo poklicno pot usmeriti v področje zunanje politike, diplomacije, mednarodnih odnosov ali evropskih integracij, na informativna dneva, ki bosta v petek in soboto, 12. in 13. februarja 2016, na Fakulteti za družbene vede, kjer vam bomo predstavili programa Mednarodni odnosi in Evropske študije – družboslovni vidiki. Na informativnih dnevih boste spoznali predstojnika katedre, učitelje na programu, tutorje in aktualne študente, s katerimi boste lahko izmenjali mnenja in izkušnje.
 
Mednarodni odnosi odpirajo vrata v širni svet. Seznanijo vas s področji diplomacije, mednarodnega gospodarstva, mednarodnopravnih vprašanj, varnosti, človekovih pravic in mednarodnih organizacij. Ob teh znanjih se študentke in študenti s pomočjo simulacij in problemskega pristopa k študiju naučijo pogajalskih veščin, diplomatskega protokola ter izpopolnijo dva tuja jezika. Prek strokovnih ekskurzij v tujini in z obiski izkušenih diplomatov, strokovnjakov s področja mednarodnih odnosov in gospodarstvenikov pa spoznavajo tudi praktične vidike sveta, v katerem živimo. Več na spletni strani Mednarodni odnosi.


Cilj programa Evropske študije – družboslovni vidiki (EŠ) je študenta uvesti v svet evropskih integracij. Tega se loteva na edinstven način. Je edini evropski študij v Sloveniji, ki interdisciplinarno obravnava politične, ekonomske, pravne in kulturne vidike evropskega povezovanja v okviru Evropske unije, pa tudi vloge, ki jo pri tem imajo druge pomembne organizacije, kot so Svet Evrope, NATO in OECD. EŠ je fakultetni program, ki predstavlja dobro odskočno desko za delo v mednarodnih organizacijah, predvsem institucijah EU, njegova skrbnica pa je Katedra za mednarodne odnose. Vabljeni k prebiranju drugih informacij, ki jih najdete na spletni strani Evropske študije – družboslovni vidiki.

Vljudno vabljeni!

Red. prof. dr. Zlatko Šabič
Predstojnik Katedre za mednarodne odnose


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 27. januar 2015 | v kategoriji: Obvestilo