Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na mednarodno konferenco o migracijah in razvoju


5. in 6. decembra 2013 vas vabimo v Mestni muzej Ljubljana na mednarodno konferenco o migracijah in razvoju z naslovom »Razvoj akterjev razvoja: Migranti kot (ključni) akterji razvojnega sodelovanja – nov premik naprej« (Developing developers: Migrants as development actors – A new way forward), ki bo vključevala tudi Mednarodni sejem sodelovanja »Kako premostiti vrzel« (International Partnership Fair: Bridging the gap).

Konference
se bodo kot govorci udeležili strokovnjaki – tako iz vladnega kot iz nevladnega sektorja –  s področja migracijskih politik in razvojnega sodelovanja iz Avstrije, Belgije, Gane, Italije, Slovaške, Slovenije in Velike Britanije. V panelnih diskusijah bodo preizpraševali koncepte razvojnega sodelovanja v povezavi z migracijami in odprli možnosti za nadaljnjo razpravo z vsemi udeleženimi.

Na dogodku bomo predstavili tudi Srednjeevropski manifest o migracijah in razvoju (Central European Manifesto on Migration and Development), strateški dokument, ki vsebuje priporočila za izboljšanje razumevanja koncepta razvojnega sodelovanja in migracij kot ključnega elementa v tem konceptu.


Dogodek neguje sinergije z Regionalno konferenco o globalnem učenju (Regional conference on global education TIA – There is an alternative), ki jo 4. in 5. decembra 2013, prav tako v Mestnem muzeju Ljubljana, organizira SLOGA – Platforma za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.  Globalno učenje poudarja soodvisnost in posameznikovo vpetost v globalno dogajanje in tako zajema tudi področje migracij in razvojnega sodelovanja.

Glede na prepletenost tem tako skupaj s SLOGO organiziramo mednarodni sejem sodelovanja, ki bo na enem mestu združil predstavnike nevladnih organizacij, ki delujejo na področjih migracij, razvojnega sodelovanja in globalnega učenja iz Avstrije, Italije, Slovaške, Slovenije, Malte, Cipra, Bolgarije, Romunije, Hrvaške, Srbije in Črne Gore. Na sejmu se bodo organizacije imele možnost predstaviti s svojimi materiali, se med sabo bolje spoznati, ugotoviti skupne interese in vzpostaviti partnerstva pri snovanju potencialnih projektov.

Vabimo vas, da se konference in mednarodnega sejma sodelovanja aktivno udeležite!

Obiščete lahko tudi spletni portal sejma sodelovanja: www.comide.net, kjer lahko registrirate svojo organizacijo ali projekt oziroma projektno idejo in tako lažje poiščete partnerje za svoje projekte.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da svojo prisotnost na konferenci in/ali sejmu sodelovanja potrdite Maji Ladić na maja.ladic@mirovni-institut.si najkasneje do 25. novembra 2013.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. november 2013 | v kategoriji: Aktualno