Skoči do osrednje vsebine

Tonja Avsenik


Ime in priimek: Tonja AvsenikTonja Avsenik (2)

Naziv/funkcija: Vodja platforme AmCham Young

Institucija/podjetje: AmCham Slovenija

Študij mi je na karierni poti omogočil: 

Mednarodni odnosi mi omogočajo fleksibilnost ter povezovanje različnih veščin in vsebin, kar je pri mojem delu na Ameriški gospodarski zbornici, kjer vodim platformo za razvoj talentov v gospodarstvu, ključno.

Študij mi je dal veliko praktičnih osnov za vodenja projektov na drugi strani pa teoretski okvir za poznavanje in analizo političnega ter gospodarskega dogajanja, pisanje vsebinskih člankov itd.

Zakaj priporočam študij Mednarodnih odnosov?

Študij mednarodnih odnosov je zastavljen interdisciplinarno. Študij omogoča spoznavanje z različnimi področji in povezuje znanja politike, prava, ekonomije, diplomacije, jezikov in filozofije. Povezovanje teoretičnih in praktičnih znanj poteka skozi simulacije srečanj mednarodnih organizacij, pisanje resolucij, pogajanja, pripravo diplomatskega sprejema, pisanje člankov.  Zares prava vrednost in prednost pa je ta, da je narava študija Mednarodnih odnosov pisana za poklice prihodnosti, za profile, ki na trgu dela še ne obstajajo in za katere bodo ključne kompetence, kot so analitičnost, poznavanje jezikov, argumentacija, fleksibilnost, reševanje problemov in povezovanje znanj z različnih področij.

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 26. februar 2020 | v kategoriji: Mednarodniki v praksi