Skoči do osrednje vsebine

Teden Evrope – Študentska konferenca o mednarodnih odnosih


V kontekstu praznovanja Tedna Evrope je 4. maja 2022 na FDV potekala 2. študentska konferenca o mednarodnih odnosih. Na konferenci je aktivno sodelovalo 16 študentov, ki so predstavljali svoja raziskovalna dela, devet učiteljev, ki so diskutirali predstavitve ter še okoli 50 udeležencev v občinstvu. 

Tokrat je bila konferenca mednarodna, saj so se je udeležili študenti UL FDV, študenti diplomatskega kluba Univerze v Zagrebu, Fakultete za politologijo iz Hrvaške, študenti Univerze Ciril in Metod, Pravne fakultete iz Skopja (Severna Makedonija) ter študenti iz Univerze v Beogradu, Fakultete za politologijo (Srbija). Konferenco je organiziralo študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis v sodelovanju s FDV, Katedro za mednarodne odnose, Centrom za mednarodne odnose in pod pokroviteljstvom Evropskega parlamenta. Program konference je obsegal sedem panelov, od katerih jih je šest potekalo v prostorih FDV, eden pa v hibridni obliki. Tudi akademski odbor konference je bil mednarodni; v njem so sodelovali Prof. dr. Maja Bučar, Prof. dr. Zlatko Šabič, Prof. dr. Bojinović Fenko, doc. dr. Danijel Crnčec, asist. dr. Faris Kočan, asist. Klemen Knez (vsi UL FDV) ter izr. prof. dr. Julija Brzakoska Bazerkoska (Univerza Ciril in Metod, Pravna fakulteta, Skopje), doc. dr. Josip Lučev (Univerza v Zagrebu, Fakulteta za politologijo) ter asist. dr. Marko Kovačević (Univerza v Beogradu, Fakulteta za politologijo). 

Program konference je na voljo tukaj. Po končanem postopku recenzij povzetkov raziskav do konca junija 2022 bodo najboljši objavljeni tukaj. 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 12. maj 2022 | v kategoriji: Obvestilo, Objave, Aktualno, Izdelki študentov