Skoči do osrednje vsebine

Tatjana Miškova


Veleposlanica RS v Egiptu

Miskova Tatjana

Študij mednarodnih odnosov je bil zame prva in edina izbira. Kot zapriseženi družboslovki mi je bil predmetnik smeri politilogija-mednarodni odnosi na FDV skorajda pisan na kožo. Dal mi je odlično teoretsko in metodološko osnovo, širino znanja in duha ter samozavest za izbrano poklicno pot. Čeprav se mi je takrat kateri od predmetov zdel dolgočasen, morda nepotreben, se je vendarle vsak od njih kasneje izkazal za koristnega. Ne morem, da ne bi izpostavila zame najbolj dragocene antropologije - vede o človeku, s katero bi se moral pred začetkom svoje kariere spoznati vsak diplomat.

Študij sem začela v zgodovinsko prelomnem času osamosvajanja in tranzicije, ko so se številni profesorji odrekali svojih starih učbenikov in pisali nove. Spominjam se dolgih žgočih razprav, v katerih smo nehote urili svoje oratorske in pogajalske spretnosti. Spominjam se tudi izredne kolegialnosti med študenti, kot tudi med profesorji in študenti. 

Na FDV sem preživela najlepši del svoje mladosti s prijatelji, ki so to še danes, in s profesorji in asistenti, ki so - tako kot dobro vino - z leti vedno boljši.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. februar 2015 | v kategoriji: Mednarodniki v praksi