Skoči do osrednje vsebine

Študentje mednarodnih odnosov: skupaj za svetlejšo prihodnost


Študentje 4. letnika mednarodnih odnosov Fakultete za družbene vede (FDV) so sodelovali pri mednarodnem projektu »Inside out«, ki sta ga v Slovenijo (v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Centrom urbane kulture Kino Šiška) pripeljali Vida Mulec in Vanja Černivec, nekdanji študentki mednarodnih odnosov na FDV. S svojimi nasmejanimi in upanja polnimi portreti so študentje v svet poslali sporočilo s sloganom: »Slovenska mladina – skupaj za svetlejšo prihodnost.«.

Projekt »Inside out« je široko zasnovan mednarodni projekt, ki osebna sporočila posameznikov z vseh koncev sveta transformira v umetniško delo črno-belih portretnih fotografij. Namen projekta je vsakomur dati priložnost, da svojo identiteto in prepričanja deli s širšim svetom.  Umetniške ulične stvaritve navadno nosijo sporočila kot so boj proti rasizmu, nestrpnosti in verskemu sovraštvu in poziv k ureditvi pravic istospolnih. V projektu »Inside out« je do sedaj sodelovalo že več kot 130.000 ljudi iz več kot 108 držav.

Slovenski študentje 4. letnika mednarodnih odnosov so za projekt »Inside out« oblikovali pozitivno sporočilo:

»S svojimi portreti želimo pokazati, da fatalizem ni edina možnost in da lahko aktivna udeležba v kombinaciji s pozitivnim pristopom in občutkom skupnosti popolnoma spremenijo situacijo. Aktiven in pozitivno naravnan posameznik lahko spremeni svojo prihodnost, več takšnih posameznikov pa lahko spremeni prihodnost celotne generacije. In to je naš dolgoročni cilj. Vmes pa si želimo tudi, da bi s svojimi veselimi in pozitivnimi obrazi razveseljevali mimoidoče in jih napolnjevali s pozitivno energijo, da bodo lažje premagovali svoje vsakodnevne ovire, tako pa bodo tudi sami vsaj malo prispevali k uresničevanju našega cilja.«

Sporočilo študentov in njihove fotografije so že na ogled na Ribji brvi – na mostu med Ribjim trgom in Hribarjevim nabrežjem v centru Ljubljane. Sodelovanje študentov FDV pri projektu »Inside out« je tudi v medijih spodbudilo veliko zanimanja. Objavljene članke si lahko med drugim ogledate na:

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 13. marec 2014 | v kategoriji: Obvestilo