Skoči do osrednje vsebine

Srečanje s prof. dr. Markusom Kornprobstom


Slovensko panevropsko gibanje in Klub evropskih študentov vas vabita na srečanje z gostom, ki bo v petek, 8. novembra 2019, ob 10. uri na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, v predavalnica FDV - 1 (Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana).

Na dogodku, z naslovom Co-Managing International Crisis, bo prof. dr. Markus Kornprobst, vodja katedre za mednarodne odnose na dunajski Diplomatski akademiji, spregovoril o koordinaciji evropskih držav pri reševanju mednarodnih kriznih situacij.

Pogovor, ki bo potekal v angleškem jeziku, bo povezoval Igor Kovač, raziskovalec na Institute for Security and Conflict Studies na George Washington University.
Za prijavo na dogodek kliknite tukaj.

O dogodku
Markus Kornprobst je leta 2019 objavil knjigo z naslovom Co-Managing International Crises, Judgments and Justifications. Pogovor bo posvečen predstavitvi njegovega novega dela, teoriji in empiričnim ugotovitvam. Kornprobst analizira, kako se je presojanje Francije, Nemčije, in Velike Britanije glede kriznih situacij na Balkanu, Iraku in Afganistanu spreminjalo na podlagi njihovega utemeljevanja. Na podlagi te interakcije se je spreminjal tudi način in narava njihovega sodelovanja in soočanja s temi političnimi krizami.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. oktober 2019 | v kategoriji: Aktualno