Sodelovanje študentov v EUTOPIA Open Innovation Challenge in na WeDiscover tednu


Študentje mednarodnih odnosov v tekočem šolskem letu sodelujejo v pilotnem projektu zveze EUTOPIA Open Innovation Challenge, cilj katerega je razviti inovativne izdelke in pristope, ki bodo omogočili boljšo kakovost življenja posameznikov in skupnosti ter zagotovili prihodnost našega planeta. V okviru projekta raziskujejo lokalne in globalne razsežnosti identificiranih problematik. Raziskovane identificirane problematike so študentje predstavili v obliki kratkih video posnetkov, med tednom weDISCOVER.brussels, ki je potekal od 29. marca do 1. aprila 2021 v organizaciji Vrije Universiteit Brussel. V tednu spoznavanja so skupaj s približno 70 študenti s šestih univerz zveze EUTOPIA združili moči z lokalnimi partnerji pri iskanju smiselnih rešitev za globalne urbane izzive.

Študentje 3. letnika mednarodnih odnosov, Tadej Uršič, Tara Sergeja Kadunc in Amadej Petan, so v okviru projekta raziskali  vpliv epidemije COVID-19 na globalne dobavne verige v malih in srednje velikih slovenskih podjetij. V raziskovalnem procesu so se pogovarjali tako s številnimi strokovnjaki kot tudi s predstavniki slovenskih podjetij, ki so tudi sama del kompleksnega sistem globalnih dobavnih verig in so tako vpliv epidemije na le-tega občutila iz prve roke. Svoje ugotovitve in poglede na naslavljanje te problematike so predstavili v video posnetku, ki si ga lahko ogledate na sledeči povezavi (https://vimeo.com/544970263?fbclid=IwAR0SHEmuez0gLrLkb4vZePsvBT4O-eYfdCNVLvs-xjDiLCY2o2qQ83JXbyg).   

Študentki Lucija Naranđa in Nuša Muršič pa raziskali korelacijo med enakostjo spolov in mentalnim zdravjem, ki si ga je mogoče ogledati tudi na sledeči povezavi (https://drive.google.com/file/d/13z6rTeJ2OZVHjJRkrKikWPsEZ3SOVmI-/view?usp=sharing). S svojim raziskovanjem in predstavitvijo sta se študentki uvrstili naprej in tako opozorile na pomembnost tematike tako v lokalnem kot v globalnem kontekstu. Projekt se bo nadaljeval septembra, kjer bo poudarek na iskanju rešitev in implementaciji v sklopu mednarodnih skupin.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 17. maj 2021 | v kategoriji: Obvestilo