Skoči do osrednje vsebine

Simulacija delovanja Združenih narodov na temo energetske varnosti


Spoštovani,

Model United Nations Slovenia Club (MUNSC), del mladinske sekcije Društva za Združene narode za Slovenijo, vas vabi, da se med 8. in 11. julijem 2014 udeležite Simulacije delovanja Združenih narodov na temo energetske varnosti. Simulacija bo potekala na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Academic Forum for Foreign Affairs Graz.

Mladim med 18. in 29. letom ponujamo možnost, da se sami preizkusijo v vlogi delegatov, predsedujočih odborom ali novinarjev (več v prijavnici). Celotna simulacija bo potekala v angleščini, simulirali pa bomo delovanje dveh odborov, in sicer:
- Joint cabinet crisis: Crisis in Ukraine;
- G20 meeting with United Nations Environment Programme (UNEP) representatives: Energy Security and Phasing out the Reliance on Fossil Fuels.

Poleg tega bomo prvi dan organizirali okrogle mize na temo energetske varnosti z zanimivimi gosti, poskrbljeno pa bo tudi za večerni program. Udeleženci bodo imeli odlično priložnost za spoznavanje potencialnih delodajalcev in vrstnikov iz Slovenije ter Avstrije ob pridobivanju novih uporabnih znanj, kot so npr. spretnost argumentiranja in javnega nastopanja, pogajalske spretnosti, iskanje skupnih rešitev, pisanja končnih dokumentov itd.

Vse, ki bi se radi preizkusili v vlogi delegata, predsedujočega odboru ali novinarja, vabimo, da nam do vključno 10. maja 2014 pošljete izpolnjeno prijavnico na elektronski naslov munsc@unaslovenia.org.

Na isti naslov lahko naslovite tudi morebitna vprašanja glede simulacije, na katera bomo z veseljem odgovorili. Podrobnejše informacije o temah in odborih bodo objavljene naknadno na naših spletnih straneh, izbrani kandidati pa bodo vsa gradiva za simulacijo pravočasno prejeli na elektronski naslov.Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. april 2014 | v kategoriji: Aktualno