Skoči do osrednje vsebine

Sabina Lange


European Institute of Public Administration, diplomantka Mednarodnih odnosov

LangeŠtudij mednarodnih odnosov na FDV mi je dal kombinacijo širine in poglobljenosti, ki mi je po diplomi omogočila izbiro nadaljnjega študija in kasneje kariere in ki mi še danes omogoča, da najdem nova področja in nove izzive v svojem svetovalnem, raziskovalnem in poučevalnem delu.

Širina: osnove v pravu, ekonomiji in političnih vedah razlikujejo 'mednarodnike' od ostalih diplomantov. Metodološke podlage ti dovolijo, da sprejmeš izziv na različnih področjih in ti dajejo moč izbire.

Globina: poglobljeni študij posameznih tem, zlasti prek izbire tem za različne naloge, od simulacij v mednarodnih organizacijah, do pisanja priporočil za politične odločevalce, 'mednarodniku' omogočijo iti v globino kjerkoli, naj bodo to diplomacija, evropske zadeve, mednarodna trgovina ali mednarodno poslovanje ali katero koli področje, kjer je treba razumeti različne ravni odnosov in plasti kontekstov.

In še poseben dodatek: 'mednarodniki' imajo različne interese, so člani društev, potujejo, govorijo  (in se učijo) več jezikov in vse to prinašajo v predavalnico, v menzo, na kavo. Obzorja se širijo, interesi razvijajo, prijateljstva gradijo.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 06. februar 2015 | v kategoriji: Mednarodniki v praksi