Skoči do osrednje vsebine

Sabina Carli


Alumni_Sabina Carli1

Ime in priimek: Sabina Carli

Naziv/funkcija: pripravnica za diplomatsko službo

Institucija/podjetje: Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije

Študij mi je na karierni poti omogočil: Širok spekter možnosti za izbiro smeri kariere in konkurenčnost v mednarodnem okolju - bodisi za nadaljevanje študija ali za delo. Znanje jezikov in povezovanje politologije, ekonomije in mednarodnega prava skozi izobraževanje in delo. Preizkus različnih poti - nevladniških, podjetniških, korporativnih in slednjič vladnih.

Zakaj priporočam študij Mednarodnih odnosov? Zaradi odprtosti in širine. Ker spaja, povezuje in raziskuje preplet ekonomije, politologije in prava, jim vztrajno dodaja tudi sociološke in komunikološke elemente ter od študentov zahteva poznavanje vsaj osnov na raznolikih področjih.

Zaradi prilagodljivosti. Študij dopušča izbiro področja, na katerega se študenti želijo usmeriti. Obenem pa daje možnost, da na teh področjih preko izmenjav, praks ter prostovoljstva pridobijo tudi praktične delovne izkušnje.

In nenazadnje zaradi naprednosti. Medtem ko se akademski svet sam po sebi mora ozirati v preteklost, da lahko razume sedanjost, so Mednarodni odnosi tisti, ki vztrajno pogledujejo tudi v prihodnost, sploh v luči trendov, ki smo jim priča danes.Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. april 2019 | v kategoriji: Mednarodniki v praksi