Skoči do osrednje vsebine

Rubikon 2018 – predtekmovanje na FDV


Rubikon 2018 – predtekmovanje na FDV

Vljudno vabljeni, da se udeležite letošnjega tekmovanja Rubikon v predstavitvi sodb Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), ki ga organizira prof. Ciril Ribičič v sodelovanju s Katedro za ustavno pravo na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Predtekmovanje na Fakulteti za družbene vede bo potekalo predvidoma v torek, 17. aprila ob 16. uri (termin in predavalnica bosta še potrjena), zato vabimo študente, ki bi želeli sodelovati, da se prijavijte do 10. aprila na e-naslov danijel.crncec@fdv.uni-lj.si. V sporočilu navedite, katero sodbo ESČP boste predstavili in pošljite povezavo na sodbo (sodbe in druge dokumente povezane s sodno prakso ESČP najdete na spletni strani sodišča – HUDOC).

Na predtekmovanju, kjer veljajo enaka pravila kot na finalnem delu tekmovanja, bosta izbrana do dva študenta, ki bosta predstavljala FDV na zaključnem tekmovanju Rubikon, ki bo potekalo 17. maja 2018 na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Na finalu imajo tekmovalci deset minut časa, da predstavijo sodbo ESČP, ki so si jo izbrali sami in pri kateri ne gre za slovenski primer. Nato odgovarjajo na vprašanja komisije, v kateri so profesorji in (nekdanji) ustavni sodniki ter strokovnjak za govorništvo. V ocenjevalno komisijo bodo tudi tokrat povabljeni: dr. Jadranka Sovdat, predsednica Ustavnega sodišča, prof. dr. Dragica Wedam Lukić, nekdanja predsednica Ustavnega sodišča,  Franc Testen, nekdanji predsednik Ustavnega sodišča in Vrhovnega sodišča in Boris Kobal, dramatik, režiser in igralec.

Tekmovalci, ki se bodo udeležili finala, bodo dobili diplome in knjižne nagrade.

Doslej so na tekmovanju že nastopali študentje s  pravnih fakultet v Ljubljani in Mariboru, Evropske pravne fakultete, FDV in Fakultete za upravo.

Na dosedanjih dvanajstih  tekmovanjih so zmagali: 2017 – Špela Lovšin, 2016 - Aljoša Polajžar, 2015 - Rok Dacar, 2014 - Laura Martinčič in Katja Krušec, 2013 - Simona Zupančič, 2012 - Neža Šubic, 2011 - Marjana Trebižan, 2010 - Sanda Šabić, 2009 - Ana Kastelec,  2008 - Nina Zupan, 2007 - Staša Nunič, 2006 - Nina Scortegagna.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. april 2018 | v kategoriji: Obvestilo