Skoči do osrednje vsebine

Razpis za izbor mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov


Z namenom spodbujanja participacije mladih na mednarodni ravni, vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja in spremljanja (procesa) nove razvojne agende po letu 2015 Mladinski svet Slovenije objavlja razpis za izbor mladinskega delegata pri Organizaciji Združenih narodov (OZN).
  
Prijavljeni kandidati se bodo potegovali za naziv mladinskega delegata pri OZN. Izbrani kandidat oz. kandidatka bo v času enoletnega mandata skrbel za promocijo instituta mladinskega delegata in agende OZN s področja mladih v Sloveniji, se udeležil rednega zasedanja Generalne skupščine OZN v New Yorku in skrbel za prenos pridobljenega znanja ter izkušenj v času enoletnega mandata na naslednika. 
 
Na razpis se lahko prijavijo polnoletni (stari do 29 let) in nekaznovani državljani Republike Slovenije v skladu z ostalimi razpisnimi pogoji. V postopku izbora bodo upoštevane kandidatove izkušnje v mladinskih ter drugih organizacijah civilne družbe, zelo dobro poznavanje angleškega jezika (strokovna terminologija), osnovno poznavanje sistema OZN ter zelo dobro poznavanje mladinske problematike v Sloveniji.
 
Rok za prijavo je 15. maj 2015
 
Več informacij o razpisu najdete v priponki in na spletni strani MSS.

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. april 2015 | v kategoriji: Aktualno