Prostovoljstvo in delo z begunci


Drage študentke in študenti,

obveščamo vas, da sta Danski svet za begunce in program Evropske unije, EU Aid Volunteers, oblikovala pobudo, prek katere organizirajo prostovoljstvo na območjih, ki iz različnih razlogov (konflikti, naravne katastrofe…) potrebujejo neposredno pomoč izobraženih kadrov, usposobljenih za delo na terenu.

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani je pridružena partnerica te pobude, skupaj z uglednimi visokošolskimi institucijami, kot so Humboldtova univerza in Univerza v Barceloni. Med partnerji je tudi Komisar Združenih narodov za begunce.

Pobudi se lahko pridružite študenti višjih letnikov dodiplomskega študija in magistrski študenti oz. študentke, ki vas zanima prostovoljstvo in delo z begunci v državah in območjih, potrebnih pomoči.

Izbrani kandidati se vključijo v večstopenjski program izobraževanja in tako pridobijo status prostovoljca/ke, ki omogoča delo v regijah zunaj EU, kjer najbolj potrebujejo vašo pomoč. Odzivi kažejo, da prostovoljci s tovrstnim delom na terenu pridobijo izjemne izkušnje, spretnosti in krepijo kompetence, pridobljene s predhodno izobrazbo.

Delo je prostovoljno, pokriti pa so stroški izobraževanja, potni stroški, bivanje, dnevnica in zavarovanje. Delo traja od enega do 12 mesecev.

Če vas tako delo zanima in se ne bojite mednarodnih izzivov, vas vabimo, da se udeležite informativnega srečanja s predstavnico Danskega sveta za begunce v sredo, 13. marca 2019, od 14.00-15.30 ure v predavalnici FDV-05

Vabljeni!

Več informacij v angleškem jeziku


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 12. marec 2019 | v kategoriji: Aktualno