Skoči do osrednje vsebine

Pripravništva v tujini


(povzeto po spletni strani Univerze v Ljubljani)

Vas zanima delo v Evropski komisiji, znate angleško, nemško in/ali francosko? Evropska komisija je razpisala plačano 5-mesečno pripravništvo s pričetkom v oktobru 2014. Pripravništvo je odlična priložnost, da svoje teoretično znanje uporabite tudi v praksi. Rok za prijavo je do 3. februarja 2014. Več informacij najdete na tej povezavi.

Ste diplomant prava in znate dobro francosko ter bi radi odšli na prakso na Evropsko sodišče v Luksemburg? Vsako leto je na voljo omejeno število plačanih pripravniških mest. Za pripravništvo od 1. oktobra 2014 do 28. februarja 2015 se morate prijaviti najkasneje do 30. aprila 2014. Več informacij in prijavnico najdete na tej povezavi

Imate smisel in občutek za organizacijo različnih dogodkov? Bi želeli opravljati prakso v Nemčijo pri organizaciji kariernih dni po različnih nemških fakultetah? Myjobfair, podjetje s sedežem v Frankurtu, organizator dogodkov, išče praktikanta za opravljanje šestmesečne prakse s pričetkom februarja 2014 ali kasneje. Praksa je plačana. Več informacij najdete na tej povezavi.

Mednarodna okoljska nevladna organizacija Bellona, s sedežem v Oslu, išče kandidata/ko za opravljanje šestmesečne prakse v njihovi bruselski pisarni. Praksa je namenjena vsem diplomantom, ki jih zanima energetska in okoljska politika EU ter znajo odlično angleško. Praksa je plačana. Rok za prijavo je do 31. januarja 2014. Več informacij najdete na tej povezavi.

Letalsko podjetje Boeing
razpisuje prosto plačano pripravniško mesto za 6 do 8 mesecev,  s pričetkom marca 2014. Ste študent marketinga, poslovne komunikacije, znate odlično angleško in nemško ter želite opravljati prakso v Berlinu? Potem se prijavite na prakso. Rok za prijavo je do 2. februarja 2014. Več informacij najdete na tej povezavi.

Evromediteranska mreža za človekove pravice v Bruslju
je razpisala prosto pripravniško mesto za diplomante prava oz. študente zaključnega leta prava, ki znajo odlično angleško in francosko. Praksa traja 5 mesecev in se začne 1. marca 2014, rok za prijavo je do 3. februarja 2014. Več informacij najdete na tej povezavi.

Ste študent/ka komunikologije, novinarstva, jezikoslovja, prevajalstva ipd., znate odlično angleško in se znate sporazumevati tudi v francoščini? Se zanimate za medkulturni dialog in večjezičnost ter iščete možnosti za prakso v tujini? Bruseljska pisarna mreže Nacionalnih inštitutov Evropske unije za kulturo (EUNIC) išče kandidata/ko za opravljanje prakse na področju komunikacije. Praksa traja šest mesecev, s pričetkom 24. februarja 2014. Izbrani kandidat/ka prejme 650 € mesečnega nadomestila. Rok za prijavo je do 10. februarja 2014. Več informacij najdete na tej povezavi.  Poleg tega iščejo kandidata/ko za opravljanje prakse za nudenje administrativne pomoči v pisarni (za študente komunikologije, mednarodnih odnosov, evropskih študij). Praksa traja šest mesecev, s pričetkom 10. marca 2014. Izbrani kandidat/ka prejme 650 € mesečnega nadomestila. Rok za prijavo je do 10. februarja 2014. Več informacij najdete na tej povezavi.

Ste zaključili magistrski študij in vas zanima oblikovanje politik EU? Raziskovalni inštitut za javno politiko RAND Europe razpisuje dve pripravniški mesti v svoji bruseljski pisarni, v trajanju 9 mesecev. Prvo pripravništvo se začne v začetku februarja 2014, drugo v začetku junija 2014. Praksa je plačana (1200 €/mesečno). Rok za prijavo je do 31. januarja 2014. Več informacij najdete na tej povezavi.

Zaključujete študij ali ste diplomant/ka prava, mednarodnih odnosov, politologije? Nevladna organizacija Koalicija za mednarodno kazensko sodišče (CICC) išče kandidata za opravljanje prakse v Evropski regionalni pisarni v Bruslju, ki bo pomagal/a pri njihovi kampanji v Evropi s poudarkom na Evropski uniji, Balkanu, Turčiji in osrednji Aziji. Trajanje prakse je 4 do 6 mesecev, s pričetkom 17. februarja 2014. Več informacij najdete na tej povezavi.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 29. januar 2014 | v kategoriji: Aktualno