Skoči do osrednje vsebine

PRILOŽNOST ZA PROSTOVOLJSTVO V DRUŠTVU ZA ZDRUŽENE NARODE


Leto 2020 zaznamuje 75. obletnica ustanovitve Organizacije združenih narodov (OZN). Od povojne obnove skozi hladno vojno in bipolarni sistem, čez padec Berlinskega zidu v informacijsko dobo in multipolarni sistem - vse to so Združeni narodi (ZN) v svoji 75. letnici obstoja opazovali, soustvarjali in usmerjali. Dandanes se ZN soočajo z novimi izzivi, ki zahtevajo globalno sodelovanje - podnebna kriza, neenakosti, nove oblike nasilja in demografske spremembe ter razvoj novih tehnologij. Društvo za ZN za Slovenijo se bo v letu 2020 aktivno vključijo v globalno razpravo o prihodnosti ZN ter tako sodelovalo pri kampanji UN75 z izvajanjem dejavnosti ozaveščanja o aktualnih izzivih s poudarkom na angažiranju mladih kot ključne ciljne skupine za doseganje ciljev trajnostnega razvoja.

MLADINSKA SEKCIJA

Mladinska sekcija društva za ZN je formalna struktura znotraj Društva za ZN, ki združuje člane društva v starosti med 15. in 29. letom s skupnim interesom za teme, ki zadevajo področja delovanja OZN. Sekcija skozi leto organizira različne programe in projekte, namenjene mladim, kot so delavnice, simulacije delovanja ZN, okrogle mize, poletna šola itd. V okviru Mladinske sekcije delujeta tudi Model UN Slovenia Club (MUNSC) ter UNESCO mladinska platforma. 

PROSTOVOLJSTVO

Prostovoljstvo v Mladinski sekciji/Društvu za ZN omogoča sodelovanje in oblikovanje agende v društvu z več kot 60 letno tradicijo, ki je tudi priznano s strani ZN in deluje v javnem interesu na področju zunanjih zadev. Prostovoljstvo v društvu prinaša nova prijateljstva ter znanja in s tem spodbuja osebno in profesionalno rast posameznika, hkrati pa omogoča mladim dostop do priložnosti, ki jih ponujajo ZN.
Prostovoljstvo bo zajemalo delo na različnih področjih po izboru posameznika, in sicer:
▪ pomoč pri organizaciji in izvedbi dogodkov,
▪ odnosi z javnostmi ter skrb za socialna omrežja,
▪ sodelovanje v uredništvu in pisanju novic na spletnem portalu "pOZNavalec",
▪ priprava in izvedba delavnic po srednjih in osnovnih šolah,
▪ zbiranje sredstev ter administrativna dela,
▪ prevajanje besedil.
Za vse prostovoljce bo tudi organizirano enodnevno usposabljanje, kjer bo potekala predstavitev okvirnega programa dela ob 75. obletnici ZN ter posameznih področij del. Prostovoljci bodo po zaključku programa pridobili tudi potrdilo Društva o opravljenem prostovoljskem delu.

V kolikor te zanima prostovoljstvo ob 75. obletnici ZN, te vabimo, da izpolniš prijavo preko spletnega obrazca, najkasneje do 22. 2. 2020.

Poziv-prostovoljstvo

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. februar 2020 | v kategoriji: Aktualno