Skoči do osrednje vsebine

Priložnost za Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem – Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK)


V okviru projekta ŠIPK (za opis glej spodaj), ki ga izvaja Katedra za mednarodne odnose v sodelovanju z Društvom za Združene narode iščemo: 
- 2 študenta/študentki programa MO
- 2 študenta/študentki programa EŠ
- 1 študenta/študentko programa DI VSŠ.  
Delo je plačano, poteka pa med marcem 2019 in julijem 2019 v obsegu 40 ur na mesec. 

 

Zainteresirani kandidati naj se do 22. februarja 2019 javijo na  e-naslov: jure.pozgan@fdv.uni-lj.si
_____________________

PROJEKT ŠIPK 2018/2019
Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem – Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK)
 
V ospredje projekta postavljamo izjemen pomen uresničevanja ciljev trajnostnega razvoja (CTR) do leta 2030, in sicer skozi konkreten primer mreže kreativnih mest UNESCO (UNESCO Creative Cities Network - UCCN) in članice Ljubljane, pri čemer izpostavljamo izjemen potencial lokalnih skupnosti, da še najbolj pripomorejo k trajnostnemu razvoju. Mreža UCCN je bila ustanovljena v 2004 za spodbujanje sodelovanja z mesti in med njimi, ki so ustvarjalnost opredelile kot strateški dejavnik njihovega trajnostnega razvoja. Pokriva 7 ustvarjalnih področij: obrtništvo in ljudska umetnost, medijska umetnost, film, oblikovanje, gastronomijo, književnost in glasbo. Od 2015 je članica mreže tudi Ljubljana na področju literature.
 
Projektna ekipa se bo lotila konkretnega primera vključitve v mrežo, in sicer s strani Mestne občine Ljubljana (MOL), pri čemer se bo analiziral postopek prijave v mrežo. Nov krog prijav v UCCN je planiran oktobra 2019, kar je idealen čas za inovativen projektni predlog, ki bo druge občine še bolj aktivno usmeril v uresničevanje CTR oziroma Agende ZN za trajnostni razvoj do leta 2030.Cilj projekta je: (1) povečanje ozaveščenosti lokalnih skupnosti in ranljivih skupin v Osrednjeslovenski regiji o CTR in ukrepih za njihovo uresničevanje ter (2) pripraviti priročnik za vključitev v UCCN in izvedeno ciljno informiranje deležnikov v Osrednjeslovenski regiji in splošno informiranje širše javnosti.

 

Člani projektne ekipe se bodo podrobno seznanili z UCCN, ki je lahko strateški dejavnik za doseganje CTR na ekonomskem, družbenem, kulturnem in okoljskem področju.
 
Študenti bodo skozi projekt pridobili edinstvena in praktična znanja ter izkušnje s področja naslavljanja trajnostnega razvoja, pridobljene kompetence pa bodo lahko uporabili pri svoji nadaljnji karierni poti. Študenti bodo s pomočjo mentorjev nadgradili kompetence analize lokalnih izzivov z vključitvijo dela z ranljivimi skupinami ter v praksi spoznali akterje, s katerimi bodo lahko sodelovali tudi v prihodnosti.
 
Izvajalci:
Katedra za MO – pedagoški mentor: dr. Jure Požgan
Društvo za Združene narode – strokovni mentor: Boštjan Jerman

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. februar 2019 | v kategoriji: Aktualno