Skoči do osrednje vsebine

Priložnost za plačano pripravništvo v Evropskem parlamentu pri poslancu dr. Milanu Brglezu (S&D)


Želite spoznati Evropski parlament in delo evropskega poslanca od blizu? Zainteresirane kandidatke in kandidate, ki vas zanima Evropska unija ter si želite pridobiti izkušnje z delom v izrazito mednarodnem okolju, vabijo k prijavi za dvomesečno pripravništvo v svoji pisarni v Evropskem parlamentu v Bruslju/Strasbourgu.

VRSTA DELA:

  • vsebinska in administrativna pomoč pri delu v pisarni v Bruslju/Strasbourgu;
  • spremljanje relevantnih odborov na ravni Evropskega parlamenta;
  • opravljanje drugih nalog, ki se bodo sproti pojavljale.

POGOJI ZA PRIJAVO:

  • starost med 23 in 28 let, izjemoma do vključno 30;
  • zanimanje za temeljne vrednote in delovanje Evropske unije na splošno in še posebej Evropskega parlamenta;
  • želja po novih izkušnjah in izzivih;
  • tekoče znanje vsaj angleškega jezika.

Prednost pri izboru bodo imeli kandidati, ki poleg angleškega jezika suvereno uporabljajo/znajo še kak drug tuji jezik (npr. uradni jezik OZN).

POSTOPEK PRIJAVE: Vsi, ki bi želeli sodelovati v izboru, pošljite svojo prijavo po pošti na e-naslov pisarna@milanbrglez.si, najpozneje do 5. novembra 2019.

Prijava naj vsebuje življenjepis v obliki Europass ter motivacijsko pismo v slovenskem jeziku (do ene A4 strani, 1,5 razmika), v katerem pojasnite, zakaj bi bilo vaše stažiranje koristno za vas in za poslanca Evropskega parlamenta.

POSTOPEK IZBORA: Komisija, v kateri bosta poleg poslanca dr. Milana Brgleza še eden od asistentov ter neodvisni zunanji strokovnjak, bo med prijavami izbrala najustreznejše kandidatke in kandidate in jih, če bo to potrebno, povabila na kratek razgovor. Posebno pozornost bomo posvetili načelu spolne uravnoteženosti. O izboru bodo kandidatke in kandidati obveščeni najpozneje do 24. 12. 2019, po e-pošti.

Začetek prvih pripravništev je februar 2020. Vsak od izbranih kandidatk in kandidatov bo obveščen o datumu začetka pripravništva.

Za morebitne dodatne informacije lahko pišete na: pisarna@milanbrglez.si.

STAŽIRANJE_RAZPIS_SLOV_2019
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. oktober 2019 | v kategoriji: Aktualno