Skoči do osrednje vsebine

Nina Pohleven


Vodja marketinga, LANCom, d.o.o.

Nina_PohlevenOdločitev, da bom študirala Evropske študije, je bila logična posledica navdušenja nad Evropsko unijo in diplomacijo v srednji šoli. Dogajanja v mednarodni politiki in gospodarstvu v času mojega študija pa so moje karierne interese spremenila, saj sem se tekom štirih let na Fakulteti za družbene vede naučila zelo kritično ovrednotiti raznolike politične situacije. Sodelovala sem pri organizaciji nekaj simulacij organov mednarodnih organizacij, pri projektih katedre in raziskovalnega centra za mednarodne odnose, prostovoljno delala v nevladnih in vladnih organizacijah ter tako širila svoje polje znanja in poznanstev ter pridobivala veščine in kompetence, potrebne za vstop na trg delovne sile. Pol leta sem v okviru programa Erasmus preživela tudi v Leuvnu, Belgiji, kjer sem na izmenjavi spoznala koristi študija v tujini, in zaradi neposredne bližine Bruslja poglobila predvsem svoje znanje o evropskih institucijah in politikah.

Še pred uradnim zaključkom študija, sem se zaposlila v mariborskem podjetju, kjer sem odgovorna za marketing in čeprav znanje o Evropski uniji, pravu, politični teoriji itd. ni neposredno aplikativno na tem področju, s pridom izkoriščam druge veščine, ki sem jih pridobila med študijem in z delom ob študiju, ki je ključno za lepši jutri (komunikacija, analitične sposobnosti, delo v skupini, znanje jezikov, voditeljstvo itd.).

Nikoli mi ni bilo žal, da sem se odločila za študij Evropskih študij, saj sem pridobila široko znanje, pomembno za razumevanje družbe in sveta okrog mene, hkrati pa sem zadnjih nekaj letnikov lahko z izbirnimi predmeti poglobila vedenja na tistih področjih, ki me najbolj zanimajo. Prav tako sem imela priložnost preizkusiti se v različnih delovnih okoljih, kar se mi je vedno zdela dobra popotnica za naprej in res se je izkazalo tako. Iz lastnih izkušenj lahko rečem, da ti študij da točno toliko, kolikor si sam vzameš od njega in vanj vložiš, zato vam polagam na srce: berite, študirajte, raziskujte in delajte – se obrestuje!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. januar 2015 | v kategoriji: Ambasadorji