Skoči do osrednje vsebine

Natečaj za najboljša diplomska in magistrska dela na temo predsedovanja Slovenije Svetu EU


Urad vlade za komuniciranje je objavil natečaj za najboljša diplomska in magistrska dela na temo predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije. 

Z natečajem želi Urad vlade za komuniciranje doseči večje zavedanje o pomembnosti predsedovanja Slovenije Svetu EU pri mlajši populaciji ter združiti znanstvenoraziskovalni in umetniški potencial mladih z aktualnimi izzivi in priložnostmi predsedovanja. 

Nagrajena bodo tri dela s področja naravoslovja, družboslovja in umetnosti. Prva nagrada na vsakem izmed področij bo dvodnevni obisk Bruslja in institucij EU ter predstavitev dela relevantni publiki, drugo in tretje uvrščeni na posameznih področjih pa bodo nagrajeni z dvodnevnim obiskom Bruslja in institucij EU.

Izbor najboljšega diplomskega ali magistrskega dela na posameznem področju (naravoslovje, družboslovje, umetnost) vodijo tri strokovne komisije. Strokovne komisije bodo na posameznem področju ocenjevale diplomska in magistrska dela na temo predsedovanja Slovenije Svetu EU ali vloge Slovenije znotraj Evropske unije.

Urad bo dela sprejemal do vključno 15. julija 2021, rezultati natečaja pa bodo znani predvidoma do začetka oktobra 2021.

Svečana razglasitev/podelitev nagrad bo predvidoma izvedena v oktobru 2021, nagrade pa bodo realizirane predvidoma do konca leta 2021.

Vse podrobnosti o natečaju najdete tukaj


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 17. november 2020 | v kategoriji: Aktualno