Skoči do osrednje vsebine

MUNSC Salient: Youth Conference on Global Matters


Model United Nations Slovenia Club (MUNSC), del mladinske sekcije Društva za Združene narode za Slovenijo, vas vabi, da se med 13. in 17. julijem 2015 udeležite MUNSC SALIENT 2015, mladinske konference o globalnih vprašanjih na temo globalne begunske krize. Konferenca bo potekala na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Academic Forum for Foreign Affairs Graz (Avstrija) in Brussels Model European Union

Mladim med 18. in 29. letom ponujamo priložnost, da se preizkusijo v vlogi delegata v mednarodnih odborih ali v vlogi novinarja. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku, sestavljena pa bo iz dveh med seboj dopolnjujočih se delov. Prvi del predstavlja t. i. tradicionalno simulacijo mednarodnih odborov. Za letošnjo konferenco smo izbrali tri odbore:

•          Varnostni Svet ZN: begunska kriza in sektaško nasilje v Libanonu;

•          Evropski svet: obuditev evropske solidarnosti v luči povečanega pritoka beguncev;

•          Tretji odbor Generalne skupščine ZN (Sochum): izboljšanje trenutnega stanja beguncev in notranje razseljenih oseb.

Drugi del predstavljajo izobraževalne vsebine v obliki okroglih miz, predavanj, delavnic in skupinskega dela. Tako želimo tematiko osvetliti z več različnih zornih kotov in tako preseči omejeno polje prevladujočega političnega diskurza.

Vse, ki bi se radi preizkusili v vlogi delegata ali novinarja, vabimo, da do vključno 15. maja 2015 izpolnite prijavnico, ki jo najdete na uradni spletni strani.

Morebitna vprašanja o konferenci, na katera vam bomo z veseljem odgovorili, nam lahko pošljete na munsc.salient@unaslovenia.org, medtem ko vas za vse podrobnejše informacije o sami konferenci in najnovejše novice o MUNSC Salient vabimo, da obiščete našo spletno stran ter nam sledite na Facebooku.

Nasvidenje julija v Ljubljani!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. maj 2015 | v kategoriji: Aktualno