Skoči do osrednje vsebine

Mobilnost študentov MO in vtisi iz tujine


Mobilnost študentov MO

Katedra za mednarodne odnose podpira in aktivno spodbuja mednarodno mobilnost študentov MO, saj menimo, da je bivanje in študij v tujini neprecenljiva izkušnja tako iz akademskega, jezikovnega, kulturnega kot popolnoma življenjskega vidika. Program MO je med vodilnimi na Univerzi v Ljubljani po številu študentov, ki gredo v času študija vsaj za en semester v tujino – v preteklem letu se je za izmenjavo odločilo že več kot pol generacije, katedra pa želi to številko v prihodnjih letih še povečati.

Študenti MO se lahko podajo na izmenjavo za en semester ali celo študijsko leto preko številnih Erasmus programov, lahko se odločijo tudi za Erasmus pogodbeno usposabljanje ali pa izmenjavo v okviru katere izmed številnih pogodbenih sodelovanj, ki jim omogoča, da študirajo brez plačila šolnine v državah izven Evropske unije, npr. Združenih državah Amerike, Kanadi, Ruski federaciji, Kitajski, Braziliji ali dr.

Mednarodne izmenjave

Vtisi študentov MO iz tujine

Tukaj najdete nekaj vtisov študentov MO iz tujine, ki vam bodo, upamo, pomagali pri vaši odločitvi in potem tudi pri samem študiju ter bivanju v tujini.

ČEŠKA – Praga 1, 2, 3, 4

DANSKA – Aarhus

NEMČIJA – Marburg

NEMČIJA – Lüneburg

KANADA – Montreal

SRBIJA – Beograd

ŠPANIJA – Madrid

DANSKA – Kopenhagen


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 12. februar 2013 | v kategoriji: Vtisi iz tujine