Mobilnost študentov EŠ in vtisi iz tujine


Mobilnost študentov EŠ

Katedra za mednarodne odnose kot skrbnica programa EŠ podpira in aktivno spodbuja mednarodno mobilnost študentov EŠ, saj menimo, da je bivanje in študij v tujini neprecenljiva izkušnja tako iz akademskega, jezikovnega, kulturnega kot življenjskega vidika. Število študentov EŠ, ki se odločajo za študijsko izmenjavo, se v zadnjih letih hitro povečuje, Katedra za mednarodne odnose pa si bo kot skrbnica programa EŠ še naprej prizadevala za ohranitev tega pozitivnega in spodbudnega trenda.

Študenti EŠ se lahko podajo na izmenjavo za en semester ali celo študijsko leto prek številnih Erasmus programov, lahko se odločijo tudi za Erasmus pogodbeno usposabljanje ali pa izmenjavo v okviru katere izmed številnih pogodbenih sodelovanj, ki jim omogoča, da študirajo brez plačila šolnine v državah izven Evropske unije, npr. Združenih državah Amerike, Kanadi, Ruski federaciji ali dr.

Mednarodne izmenjave

Vtisi študentov EŠ iz tujine

Tukaj najdete nekaj vtisov študentov EŠ iz tujine, ki vam bodo, upamo, pomagali pri vaši odločitvi in potem tudi pri samem študiju ter bivanju v tujini.

AVSTRIJA – Salzburg

BELGIJA – Leuven

FRANCIJA – Lille

NEMČIJA - Leipzig

NEMČIJA - Konstanz

ESTONIJA- Talin

 Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 12. februar 2013 | v kategoriji: Vtisi iz tujine