Skoči do osrednje vsebine

Priložnost za opravljanje študijske prakse na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Münchnu


Generalni konzulat Republike Slovenije obvešča o možnosti opravljanja prostovoljne  Erasmus+ študijske prakse študentom slovenskih univerz. 

V okviru prakse boste študentje pridobili delovne izkušnje predvsem na področju gospodarske, znanstvene in javne diplomacije: stiki s slovenskimi in nemškimi državnimi organi in institucijami; priprava zapisov in udeležba na dogodkih ekonomskega, znanstvenega in kulturnega področja; samostojna organizacija dogodkov, prireditev, poslovnih delegacij pod mentorstvom generalne konzulke oz. namestnika, priprava strategije slovensko bavarskega sodelovanja zagonskih podjetij, podpora pri izvedbi obiskov visokih predstavnikov Republike Slovenije na Bavarskem in v Baden-Württembergu ter druge aktivnosti po navodilu mentorice/ja.

Pogoji za opravljanje prakse na konzulatu so:

- možnost pridobitve Erasmus+ ali druge štipendije za študentsko prakso (praksa je neplačana),

- opravljeno varnostno preverjanje pred nastopom prakse,

- znanje nemškega jezika (vsaj B1 ali višje), znanje drugih tujih jezikov je prednost,

- obdobje opravljanja prakse je 3-6 mesecev (predvideni termini: začetek februarja 2024 oziroma po dogovoru, zaželjeno je, da je nekdo na praksi med in do konca Evropskega prvenstva v nogometu 2024). 

Zaželjene lastnosti:

  • komunikativnost, konstruktivnost in fleksibilnost,
  • natančnost in odgovornost,
  • samostojno delo in samoiniciativnost,
  • spoštovanje sodelavcev in sposobnost timskega dela.

Prijava mora vsebovati:

  • kratko motivacijsko pismo v slovenščini ali nemščini,
  • kratek življenjepis v slovenščini ali nemščini,
  • preferenčno navedbo obdobja opravljanja študijske prakse (min. 3 meseci).

Prvi izbor bodo opravili s prijavami dospelimi do 15. 01. 2024. V primeru izbora bo kandidat/ka kot pogoj za začetek prakse moral/a opraviti varnostno preverjanje. 

Prijave z naslovom "Prijava na študijsko prakso" zbiramo preko leta na naslovu: sloconsulate.munich@gov.si. Na tem naslovu je možno pridobiti tudi dodatne informacije. Vabljeni!

 

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. december 2023 | v kategoriji: Aktualno, Možnosti za delo in študij, Mobilnost