Skoči do osrednje vsebine

Ljubljanska delavnica o mednarodnih odnosih: Srečanje doktorskih raziskovalcev iz doktorske mreže CEEISA in regije


Prva Ljubljanska delavnica o mednarodnih odnosih: Srečanje doktorskih raziskovalcev iz doktorske mreže CEEISA (Central and East European International Studies Association – Združenje Srednje in Vzhodne Evrope za mednarodne študije) bo letos na Fakulteti za družbene vede organizirana 4 in 5 maja. Delavnico soorganizirata Katedra za mednarodne odnose in  združenja CEEISA. Izvedba bo letos potekala vzporedno Študentski konferenci o mednarodnih odnosih, ki jo že tretje leto zapovrstjo organizira Študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis v sodelovanju s Katedro in Centrom za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Poleg predstavitve znanstvenih prispevkov doktorskih študentov in mladih raziskovalcev iz regije, bosta v okviru delavnice organizirana tudi pogovor o znanstvenem objavljanju in delavnica o sodelovanju so ustvarjanju v akademiji, ki bosta potekala v angleškem jeziku, na katera toplo vabimo tudi druge študente.

 

4. maja ob 15.30 (FDV-19) 'Uredniki odgovarjajo doktorskim študentom: delavnica o regionalnih revijah IR, akademskem pisanju in strategijah objavljanja' ('The editors respond to PhD students: IR journals, academic writing, and publishing strategies workshop'): Delavnica o priložnostih objavljanja, kjer bodo uredniki znanstvenih revij in knjižnih zbirk (International Theory, International Political Sociology, Regional Security ipd.) odgovarjali na vprašanja doktorskih študentov.

Lokacija dogodka: učilnica 19.

5. maja ob 10.00 (Mednarodna čitalnica) organiziramo 'Pogovor o sodelovanju v akademskem okolju' ('Critical Conversations on Collaboration in Academia'), v katerem gostimo profesorico Anno Leander (Geneva Graduate Institute). Namen dogodka je spodbuditi prostor za pogovor, ki bi nas naredil bolj zavedne na dinamiko okoli dela, ki ga opravljamo kot študenti in raziskovalci pri ustvarjanju in konstruiranju raziskav, kot tudi na prekrivajoče se politične dinamike, ki opredeljujejo proizvodnjo znanja o mednarodnih zadevah.

Lokacija: mednarodna čitalnica knjižnice FDV.

 Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. maj 2023 | v kategoriji: Objave, Aktualno, Novice