Skoči do osrednje vsebine

Krožno gospodarstvo - dobro za okolje in razvoj


V četrtek, 10. marca 2016, od 15. do 16.30 ure v Hotelu Slon,
Slovenska cesta 34, Ljubljana.

Gosta bosta evropski komisar za okolje, pomorske zadeve in ribištvo Karmenu VELLA in evropska komisarka za promet Violeta BULC.

Kot predstavnika civilne družbe in gospodarstva se jima bosta pridružila Erika Oblak iz Društva Ekologi brez meja in Aleš Dolenc, direktor podjetja M Sora. Dialog bo povezoval novinar TV Slovenija Sekumady Conde.

Za tolmačenje v slovenščino in angleščino bo poskrbljeno.

Vstop je prost. Ker pa je število sedežev v dvorani omejeno, vas vljudno prosimo, da se na dialog prijavite s spletno prijavnico. Dialog lahko v živo spremljate tudi na spletu.

Vprašanja boste lahko zastavljali v dvorani, preko spleta, lahko pa jih pošljete vnaprej. V razpravo se lahko vključite tudi na Twitterju z oznako #EUdialogues.

Osrednja tema dialoga bo krožno gospodarstvo. Evropska komisija je konec minulega leta objavila sveženj ukrepov, s katerim želi spodbuditi prehod Evrope v gospodarstvo, v katerem se viri uporabljajo bolj trajnostno. Predlagani ukrepi, kot je na primer povečanje recikliranja in ponovne uporabe, naj bi prispevali k „zaprtju zanke“ življenjskih ciklov proizvodov in prinesli koristi za okolje in gospodarstvo.

Dialog je priložnost za vprašanja in izmenjavo mnenj, kaj sveženj o krožnem gospodarstvu prinaša EU in Sloveniji ter kaj je potrebno storiti, da bi preobrazbo resnično dosegli. 

Dodatne informacije na spletni strani Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in Umanotere, po elektronski pošti info@umanotera.org ter na tel. 01 439 7100.

Dialogi z državljani potekajo v vseh državah članicah Evropske unije. Namenjeni so neposredni izmenjavi mnenj med prebivalstvom in evropskimi komisarji. Spremljajte jih na http://ec.europa.eu/citizens-dialogues in se v razpravo vključite na Twitterju z #EUdialogues.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. marec 2016 | v kategoriji: Aktualno