Skoči do osrednje vsebine

Konferenca mreže AcadEU


V soboto, 23. novembra, se je na Fakulteti za družbene vede odvijala konferenca mreže AcadEU.

Namen AcadEU je izmenjava znanja in izkušenj med strokovnjaki, študenti in širšo zainteresirano javnostjo iz t.i. post-jugoslovanskega prostora. Aktivnosti AcadEU se dotikajo vseh pomembnih vidikov evropske integracije, kot so skupne evropske politike, "državljanstvo" EU, primerjalna zunanja politika, vloga izobraževanja, medijev, kakor tudi kritičnih razmišljanj o tem, kaj natančno pomeni "Evropa".

Konferenco so odprli dekan fakultete, prof. dr. Bojko Bučar, prof. dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, ter ga. Ulla Hudina, namestnica vodje predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Slavnostni govornik je bil član Evropskega parlamenta, g. Ivo Vajgl.

Na konferenci, kjer je bilo zbranih okrog 100 udeležencev iz vseh nekdanjih jugoslovanskih republik, je bilo opravljenega veliko dela pri vzpostavljanju in spodbujanju povezav na področjih kot so izobraževanje in raziskave ter stikov med mlajšimi raziskovalci.

Uspešno izvedbo konference so omogočili Evropska Komisija (Lifelong Learning Programme), naša fakulteta, strokovne službe, še posebej pa je treba omeniti študente, ki so prispevali velik delež tako k organizaciji konference kot njeni logistični izvedbi.

Več o sami konferenci in njeni vsebini si lahko preberete na spletni strani www.acadeu.eu.

Foto utrinki. (Foto: Tamara Kajtazović)
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. november 2013 | v kategoriji: Obvestilo