Skoči do osrednje vsebine

Ilan Pappe: Palestina in nakba v 21. stoletju - predavanje


Vljudno vabljeni na predavanje PALESTINA IN NAKBA V 21. STOLETJU, ki ga bo imel priznani izraelski zgodovinar in aktivist ILAN PAPPE.

Predavanje bo potekalo v četrtek, 7. maja ob 18. uri v Štihovi dvorani, Cankarjev dom, Ljubljana.

Ilan Pappe je izraelski zgodovinar in aktivist, rojen leta 1954. Je profesor na Fakulteti za družbene vede in mednarodne študije Univerze Exeter v Veliki Britaniji, direktor univerzitetnega Evropskega centra za palestinske študije in eden od direktorjev centra za etno-politične študije Exeter. Pappe je bil rojen v Hajfi v Izraelu. Preden je prišel v Veliko Britanijo, je bil docent politologije na Univerzi v Hajfi (1984–2007) ter predsednik Inštituta za
palestinske in izraelske študije v Hajfi Emila Touma (2000–08). Med drugimi je avtor knjig The Idea of Israel, A History of Power and Knowledge (2014), Out of Frame (2011) in The Ethnic Cleansing of Palestine (2006). Pappe je eden od izraelskih novih zgodovinarjev, ki od izdaje dokumentov britanske in izraelske vlade v zgodnjih osemdesetih na novo piše zgodovino nastanka Izraela v letu 1948 in posledičnega izgona sedemsto tisoč Palestincev istega leta.

Pappe podpira rešitev ene države, ki predvideva eno državo za Izraelce in Palestince ter se zavzema za bojkot, dezinvesticije in sankcije proti Izraelu, dokler ta ne prične spoštovati mednarodnega prava.

Dogodek bo potekal v angleščini, omogočen bo simultani prevod. Pogovor bo povezovala novinarka Kristina Božič.

Dogodek je brezplačen, prosimo pa, da si brezplačne vstopnice zagotovite v Informacijskem središču Cankarjevega doma (podhod Maxija).

Dogodek organizira  Gibanja za pravice Palestincev BDS Slovenija v sodelovanju s Cankarjevim domom.

Dodatne informacije:

Gibanje za pravice Palestincev BDS Slovenija

www.bds.si, info@bds.si


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. maj 2015 | v kategoriji: Aktualno