Skoči do osrednje vsebine

Grega Jug


Communication officer v Kontaktnem centru EUROPE DIRECT v Bruslju in soavtor bloga EU360.eu

Grega_JugKo sem se pred skoraj devetimi leti odločal, kam naj se vpišem na študij, sem bil na začetku četrtega letnika gimnazije že popolnoma odločen. Potem pa mi je predstavitev, ki jo je FDV pripravila v Novi Gorici, popolnoma prekrižala načrte. Tam sem namreč spoznal, da obstajajo Evropske študije. Glede na to, da me je Evropska unija vedno zanimala, so se mi Evropske študije zdela dobra izbira za študij. 

Kot nekdo, ki ga fascinira EU, sem bil prepričan, da bom med študijem spoznal veliko novih stvari o njej, njenem delovanju in vseh njenih politikah. Za vsako področje je praktično obstajal predmet. Poleg tega pa ima program še dve pozitivni značilnosti. Prva je precejšnje število izbirnih predmetov, ki omogočajo, da si študij nekako prilagodiš svojim interesom. Jaz sem tako najraje izbiral predmete, povezane z mednarodnimi odnosi in diplomacijo, saj sta se mi ti dve področji zdeli precej povezani z delovanjem EU. Druga pa je možnost učenja dveh tujih jezikov vsa štiri leta dodiplomskega študija in še tretjega na magisteriju.

Prav kombinacija teoretičnega znanja o Uniji in praktičnega znanja jezikov mi je precej pomagala pri iskanju zaposlitve. Takoj po koncu študija sem tako imel možnost, da svoje znanje tudi praktično preverim kot pripravnik v Informacijski pisarni Evropskega parlamenta v Ljubljani. Splet okoliščin mi je po pripravništvu omogočil, da sem dobil tudi začasno 9-mesečno pogodbo kot tiskovni predstavnik v isti pisarni. Trenutno delam kot informator v osrednjem informacijskem centru EUROPE DIRECT v Bruslju, kjer skupaj s približno 70 sodelavci iz cele Evrope dnevno odgovarjamo na vprašanja o EU, ki nam jih postavljajo ljudje s celega sveta. Poleg tega pa v prostem času tudi pišem o EU na svojem blogu EU360.eu.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. januar 2015 | v kategoriji: Ambasadorji