Skoči do osrednje vsebine

Galerija FDV: otvoritev razstave Pohod na Washington


Galerija FDV v sodelovanju z veleposlaništvom ZDA vabi na otvoritev fotografske razstave z naslovom Pohod na Washington - The March on Washington, ki bo v sredo, 11. decembra 2013, ob 12.30 v glavni avli FDV.

Letos mineva 50 let od protestnega shoda za državljanske pravice – pohoda na Washington, ki se je 28. avgusta 1963 končal z zgodovinskim govorom borca za pravice državljanov Martina Luthra Kinga. Na razstavi si boste lahko ogledali dokumentarne fotografije zgodovinskega shoda za državljanske pravice, ki jih danes hrani Ameriški narodni arhiv. Gre za približno 50 fotografij fotografa ameriške informacijske agencije USIA, Rowlanda Schermana, ki je poleti 1963 dokumentiral znani pohod na Washington za službe in svobodo.

Zbrane bo pozdravil dekan FDV red. prof. dr. Bojko Bučar, družboslovno refleksijo fotografskih del bo z vsebinskim nagovorom predstavila izr. prof. dr. Petra Roter s Katedre za mednarodne odnose FDV, razstavo pa bo otvoril veleposlanik ZDA v Sloveniji G. Joseph Mussomeli.

Vljudno vabljeni!

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. december 2013 | v kategoriji: Obvestilo