Skoči do osrednje vsebine

Doniraj svoj fon in #FONIRAJ za zeleno prihodnost!


V leto 2022 vstopamo z akcijo #foniraj, ki omogoča zbiranje naših osebnih starih telefonov, njihovo reciklažo in doniranje zbranih sredstev v humanitarne namene. Gre za aktiven pristop k uresničevanju trajnostnih ciljev iz strategije FDV.  

Priključili smo se projektu podjetja Blok d.o.o., saj želimo spodbuditi premislek o bolj trajnostnem ravnanju z odpadki in hkrati razširiti zavedanje o pomenu reciklaže odpadne električne in elektronske opreme (OEEO). Skupaj bomo namreč z reciklažnim postopkom pomagali pri uresničevanju Agende 2030. Za vsak kilogram naših zbranih telefonov bo podjetje doniralo 2€ projektu Botrstvo, ki otrokom in mladostnikom iz družin v stiski nudi dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja. Skozi Botrstvo si prizadevamo za zmanjšanje socialne izključenosti otrok in mladostnikov zaradi revščine ter omogočanje boljših pogojev za zdrav in spodbuden razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov.

V avli fakultete je že postavljen pleksi zabojnik. Vabimo vas, da vanj odvržete svoje stare telefone in skupaj pričnemo novo leto v bolj zeleni in humanitarni smeri.

FDV plakat Foniraj
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. januar 2022 | v kategoriji: Obvestilo