Skoči do osrednje vsebine

Adriana Aralica


Alumni_Adriana Aralica

Ime in priimek: Adriana Aralica

Naziv/funkcija: strokovna sodelavka

Institucija/podjetje: SLOGA - Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC

Študij mi je na karierni poti omogočil: Znanja s področja mednarodnih odnosov, posebej razvoja, človekovih pravic in mednarodnih organizacij, ki sem ga pridobila med študijem ter nadgrajevala s prostovoljnim delom v Društvo za Združene narode za Slovenijo in opravljenim pripravništvom na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Bruslju, so se izkazala kot odlično izhodišče za zaposlitev na tem področju. Med študijem sem spoznavala razvojne cilje tisočletja, leta 2015 pa sem se kot predstavnica slovenskih nevladnih organizacij udeležila Vrha Združenih narodov o trajnostnem razvoju, na katerem so bili sprejeti cilji trajnostnega razvoja. Pridobljeno znanje o človekovih pravicah v praksi nadgrajujem z zagovorniškimi aktivnostmi za izboljšanje zaščite otrok brez spremstva v Sloveniji in s sodelovanjem z Varuhom človekovih pravic v okviru Državnega preventivnega mehanizma. Zaradi dela na mednarodnih projektih moj delavnik zaznamujejo številna mednarodna srečanja in usposabljanja, pri čemer je znanje tujih jezikov ključnega pomena. Raziskovalne in analitične spretnosti, pridobljene med študijem, so zelo uporabne pri pripravi različnih raziskav ter študij. 

Zakaj priporočam študij Mednarodnih odnosov? Širok nabor znanj s področij mednarodnega prava, politologije in mednarodne ekonomije diplomantkam ter diplomantom Mednarodnih odnosov ponuja odlično izhodišče za raznovrstne usmeritve na poklicni poti, kar dopolnjuje znanje dveh tujih jezikov na strokovni ravni. Podobne prioritete, ki zaznamujejo mojo poklicno pot, so bile odločilne pri odločitvi o izbiri študija - razgibanost, interdisciplinarnost, mednarodne priložnosti, povezovanje globalnega in lokalnega.

 

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 27. marec 2019 | v kategoriji: Mednarodniki v praksi