Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Hibridna izvedba predmeta na temo migracij z enotedenskim obiskom Francije

Med 20. in 25. novembrom je 11 študentov magistrskega programa Evropskih študij obiskalo kolege iz Univerze Picardie Jules Verne v Amiensu. Obisk je bil del skupne izvedbe predmeta na temo migracij in položaja žensk s strani Marie Ruiz (Unvierza Picardie) in Marka Lovca (UL-FDV) v zimskem semestru 2022/23.

28. november 2022 | Obvestilo, Aktualno

Nov doktor znanosti s področja mednarodni odnosi

18. novembra 2022 je bil na katedri za mednarodne odnose izveden zagovor doktorske disertacije doktorskega kandidata Srđana Orlandića.

22. november 2022 | Obvestilo, Novice

Gostujoče predavanje dr. Igorja Rogelje “Od azijskih vrednot k človekovim pravicam in posledice za mednarodni režim varovanja človekovih pravic”

V četrtek, 10. novembra 2022 je na Fakulteti za družbene vede, v so-organizaciji Katedre za mednarodne odnose in Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) gostoval doc. dr. Igor Rogelja, predavatelj iz University College London.

21. november 2022 | Obvestilo

Plačana pripravništva na Delegaciji EU pri Uradu OZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi

Delegacija EU pri Uradu OZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi razpisuje plačana pripravništva z začetkom marca 2023.

20. november 2022 | Aktualno

Vabilo na dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem v evropskem letu mladih

Vljudno vabljeni na Dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem, ki ga skupaj z Mrežo MaMa organizira Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

15. november 2022 | Aktualno

Študentska konferenca o mednarodnih odnosih (2023)

Študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis v sodelovanju s Katedro in Centrom za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede organizira že tretjo Študentsko konferenco o mednarodnih odnosih. Konferenca bo potekala med 4. in 5. majem 2023 v sklopu tedna Evrope.

12. oktober 2022 | Obvestilo

Prof. dr. Petra Roter izvoljena za predsednico Svetovalnega odbora pri Okvirni konvenciji Sveta Evrope za varstvo narodnih manjšin

Prof. dr. Petra Roter, ki je od 1. junija 2022 ponovno članica Svetovalnega odbora pri Okvirni konvenciji Sveta Evrope, je bila na prvem plenarnem zasedanju tega odbora neodvisnih strokovnjakov za področje varstva manjšin izvoljena za predsednico odbora za obdobje dveh let

11. oktober 2022 | Obvestilo, Novice

Dogodek ob 30. obletnici priznanja Republike Slovenije s strani Republike Avstrije

V četrtek, 6. 10. 2022, je v Veliki dvorani FDV potekal pogovor z uglednimi gosti ob 30. obletnici priznanja Republike Slovenije s strani Republike Avstrije. Dogodka so se med drugim udeležili nekateri diplomatski predstavniki v Republiki Sloveniji, strokovnjaki za mednarodne odnose, študenti naše fakultete ter zainteresirana javnost. Med drugim se je dogodka udeležila tudi večja skupina sodnikov Vrhovnega sodišča Republike Avstrije, ki je te dni na obisku v Sloveniji.

11. oktober 2022 | Obvestilo, Novice

Študentska konferenca o mednarodnih odnosih (2022)

Študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis je v sodelovanju s Katedro in Centrom za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede organiziralo drugo Študentsko konferenco o mednarodnih odnosih. Konferenca je potekala 4. maja 2022 v sklopu tedna Evrope.

24. avgust 2022 | Obvestilo

Nova objava: Andreja Jaklič prispevala študijski primer za novi učbenik o mednarodnem poslovanju založbe Oxford University Press

Pri založbi Oxford University Press je junija 2022 izšla druga prenovljena izdaja učbenika International Business (slo. Mednarodno poslovanje), v kateri je s študijskim primerom Incom Leone o strategijah mednarodnega finančnega menedžmenta sodelovala tudi prof. dr. Andreja Jaklič s Centra in Katedre za mednarodne odnose na FDV UL.

08. julij 2022 | Obvestilo, Novice