Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

[DOGODEK] Brexit - identiteta se vrača

01. junij 2019 | Aktualno

14. tekmovanje Rubikon na Pravni fakulteti v Ljubljani

V četrtek, 23. maja 2019, je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani potekalo finale že 14. tradicionalnega tekmovanja študentov s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Pravne fakultete Univerze v Mariboru, Evropske pravne fakultete Nove univerze, Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani in Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani v predstavitvi sodb Evropskega sodišča za človekove pravice. Na tekmovanju je sodelovala tudi študnetka programa Mednarodni odnosi, Helena Beznec, ki se je na zaključni del tekmovanja uvrstila kot najboljša v predtekmovanju, ki je potekalo pri predmetu Evropsko varstvo človekovih pravic.

01. junij 2019 | Obvestilo

Gostujaoče predavanje prof. dr. Nükhet Vardar

V sredo, 24. aprila 2019, je pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja študente gostovala prof. dr. Nükhet Vardar, predstavnica EdTech startups podjetij v okviru projekta EDUCATE. V predavanjih na temo mednarodnega marketinga prof. dr. Vardar predstavila dva študijska primera iz serije digitalnega učbenika Brands Whisper’g.

14. maj 2019 | Obvestilo

#Discover EU

14. maj 2019 | Aktualno

Gostujoče predavanje izr. prof. dr. Brîndușe Palade o podnebnem skepticizmu

26. aprila 2019 je dr. Brîndușa Palade, izredna profesorica za politično etiko, v okviru predmeta Mednarodno varstvo okolja na FDV UL izvedla gostujoče predavanje z naslovom 'Zakaj je podnebni skepticizem v nekdanjih komunističnih evropskih družbah tako razširjen? Kako se spopasti s podnebnim skepticizmom?'.

14. maj 2019 | Obvestilo

[OKROGLA MIZA] - Zahodna Sahara: Skozi perspektive mladih - 16. 5. 2019 ob 14:00

Zavod Reflektum, Središče za globalne družbene premisleke, vas v sodelovanju s Študentskim sociološkim društvom SocioKlub, vljudno vabi na okroglo mizo Zahodna Sahara: Skozi perspektive mladih, ki bo v četrtek, 16. maja 2019, ob 14.00 v veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

14. maj 2019 | Obvestilo