Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Ljubljanska delavnica o mednarodnih odnosih: Srečanje doktorskih raziskovalcev iz doktorske mreže CEEISA in regije

Prva Ljubljanska delavnica o mednarodnih odnosih: Srečanje doktorskih raziskovalcev iz doktorske mreže CEEISA (Central and East European International Studies Association – Združenje Srednje in Vzhodne Evrope za mednarodne študije) bo letos na Fakulteti za družbene vede organizirana 4 in 5 maja.

03. maj 2023 | Objave, Aktualno, Novice

Vabilo na Akademijo o podnebnih in energetskih politikah

Vljudno vabljeni na TEPSA Akademijo 2023, ki bo posvečena podnebnim in energetskim politikam. Akademija se bo odvijala med 19.-23. junijem 2023 v Bruslju.

03. maj 2023 | Objave, Aktualno, Novice

Vabilo na 3. študentsko konferenco o mednarodnih odnosih

Študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis v sodelovanju s Katedro in Centrom za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede organizira že tretjo Študentsko konferenco o mednarodnih odnosih. Konferenca bo potekala med 4. in 5. majem 2023 v sklopu tedna Evrope. Na konferenci bo predstavljenih 38 študentskih izdelkov. V priponki najdete program konference. Vljudno vabljeni!

03. maj 2023 | Aktualno, Novice

Vabilo na spletni seminar Urada ZN za droge in kriminal (UNODC Career Webinar) (26. 4. 2023 ob 15. uri)

Urad Združenih narodov za droge in kriminal (UNODC), ki deluje v okviru sekretariata Združenih narodov s sedežem na Dunaju, trenutno izvaja številne dejavnosti in pobude za pritegnitev kandidatov, zlasti iz manj zastopanih držav članic, med katerimi je tudi Slovenija.

13. april 2023 | Obvestilo, Aktualno

Video reportaža: spoznajte avtorja Alexandra Wendta

Katedra za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani se je lotila prevoda enega temeljnih del na področju discipline mednarodni odnosi (MO) – Družbena teorija mednarodne politike (1999) Alexandra Wendta. Za majhno akademsko skupnost MO v Sloveniji je ta objava v okviru Založbe FDV pomemben prispevek k razvoju lokalnega znanstvenega jezika.

16. marec 2023 | Obvestilo, Objave, Aktualno

Možnost financiranja šolnine na College of Europe

Republika Slovenija omogoča možnost financiranja šolnine na College of Europe, in sicer lahko slovenski kandidati/ke (max. 3) pridobijo polno financiranje šolnine. Več informacij na: https://www.coleurope.eu/admission/scholarships/scholarships-country

17. december 2022 | Aktualno

Hibridna izvedba predmeta na temo migracij z enotedenskim obiskom Francije

Med 20. in 25. novembrom je 11 študentov magistrskega programa Evropskih študij obiskalo kolege iz Univerze Picardie Jules Verne v Amiensu. Obisk je bil del skupne izvedbe predmeta na temo migracij in položaja žensk s strani Marie Ruiz (Unvierza Picardie) in Marka Lovca (UL-FDV) v zimskem semestru 2022/23.

28. november 2022 | Obvestilo, Aktualno

Plačana pripravništva na Delegaciji EU pri Uradu OZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi

Delegacija EU pri Uradu OZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi razpisuje plačana pripravništva z začetkom marca 2023.

20. november 2022 | Aktualno

Vabilo na dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem v evropskem letu mladih

Vljudno vabljeni na Dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem, ki ga skupaj z Mrežo MaMa organizira Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

15. november 2022 | Aktualno

Nagradni razpis za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja OZN

Društvo za ZN za Slovenijo tudi letos razpisuje nagrade za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja Organizacije združenih narodov, ki so bila obranjena med 1. avgustom 2021 in 31. julijem 2022.

05. julij 2022 | Aktualno, Izdelki študentov