Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Gostujaoče predavanje prof. dr. Nükhet Vardar

V sredo, 24. aprila 2019, je pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja študente gostovala prof. dr. Nükhet Vardar, predstavnica EdTech startups podjetij v okviru projekta EDUCATE. V predavanjih na temo mednarodnega marketinga prof. dr. Vardar predstavila dva študijska primera iz serije digitalnega učbenika Brands Whisper’g.

14. maj 2019 | Obvestilo

#Discover EU

14. maj 2019 | Aktualno

Gostujoče predavanje izr. prof. dr. Brîndușe Palade o podnebnem skepticizmu

26. aprila 2019 je dr. Brîndușa Palade, izredna profesorica za politično etiko, v okviru predmeta Mednarodno varstvo okolja na FDV UL izvedla gostujoče predavanje z naslovom 'Zakaj je podnebni skepticizem v nekdanjih komunističnih evropskih družbah tako razširjen? Kako se spopasti s podnebnim skepticizmom?'.

14. maj 2019 | Obvestilo

[OKROGLA MIZA] - Zahodna Sahara: Skozi perspektive mladih - 16. 5. 2019 ob 14:00

Zavod Reflektum, Središče za globalne družbene premisleke, vas v sodelovanju s Študentskim sociološkim društvom SocioKlub, vljudno vabi na okroglo mizo Zahodna Sahara: Skozi perspektive mladih, ki bo v četrtek, 16. maja 2019, ob 14.00 v veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

14. maj 2019 | Obvestilo

Dr. Tomislav Tkalec in Ana Grabnar, LL.M., gosta pri predmetu Mednarodno varstvo okolja

V petek,19. aprila 2019, sta pri predmetu Mednarodno varstvo okolja na Fakulteti za družbene vede gostovala dr. Tomislav Tkalec iz nevladne organizacije Focus – Društvo za sonaraven razvoj in Ana Grabnar, LL.M., iz Odvetniške pisarne Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji.

29. april 2019 | Obvestilo

Predstavitev knjige prof. dr. Ernesta Petriča

V torek, 23. aprila 2019, smo na Fakulteti za družbene vede gostili prof. dr. Ernesta Petriča, ki nam je ob izidu svoje knjige zaupal marsikatero podrobnost iz svoje kariere.

24. april 2019 | Obvestilo

Prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj: Kako preživeti antropocen?

V ponedeljek, 15. aprila 2019, so imeli študentje pri predmetu Mednarodno varstvo okolja, ki se izvaja v okviru Jean Monnet modula EU ENVI, priložnost poslušati predavanje prof. dr. Lučke Kajfež Bogataj, klimatologinje in članice Mednarodnega panela za podnebne spremembe. Holistično je predstavila posledice in vznikajoče rešitve t. i. antropocena oziroma dobe, ki jo zaznamuje prekoračitev planetarnih meja. Zemlja je namreč prepogosto podvržena neskladjem med znanstvenimi dognanji in ekonomsko podstatjo, ki so-oblikuje dejanja držav ter posameznikov.

17. april 2019 | Obvestilo

[GOSTUJOČE PREDAVANJE] - Ana Grabnar

V okviru Jean Monnet modula EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions (EU ENVI) bo v petek, 19. aprila 2019, ob 14. uri v predavalnici FDV-18, potekalo gostujoče predavanje Ane Grabnar, z naslovom "Pravni in poslovni vidiki pri uporabi okoljske zakonodaje EU: sodelovanje javnosti v okoljskih postopkih".

16. april 2019 | Obvestilo